2024. július 20., szombat

Pécsi vendégelőadás középiskolásoknak

A Saller című produkció szerdán Zentán, csütörtökön Szabadkán

A pécsi Apolló Kulturális Egyesület Escargo Hajója nevű társulata ezen a héten kétnapos vendégjátékkal Vajdaságban is bemutatkozik. Az ifjúsági színház Saller című előadása, amelyet ez alkalommal a vajdasági közönség láthat, már rangos fesztiválokon aratott elsöprő sikert.

Az erőszakkal foglalkozó, kifejezetten középiskolásoknak szóló Saller c. előadás 2016. február 3-án, szerdán Zentán (12 és 19.30-kor a Művelődési Házban), február 4-én pedig Szabadkán vendégszerepel (19.30-kor a Kosztolányi Dezső Színházban), sőt, az esti előadásokat megelőzően 18 órától egy-egy témafeldolgozást segítő játékos foglalkozásra is sor kerül, pszichológus és drámatanár vezetésével. Minden előadás után beszélgetésre is lesz lehetőség.

– Az az elsődleges szándék, hogy segítsünk a gyerekeknek és diákoknak eligazodni az erőszakkal a világban, és hogy tudjanak és merjenek elmenekülni belőle. Azért nem az erőszaktevőkhöz szól az előadás, mert őket nem tudjuk megváltoztatni, viszont az áldozatok figyelmét talán fel tudjuk hívni – mondja Tölgyfa Gergely, az Escargo Hajója rendezője. Hozzáteszi, hogy próbálják a humor felől megközelíteni a problémákat, így a fiatalokhoz is közelebb tudják hozni ezt a durva témát.

A vajdasági vendégjátékok a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a pécsi Apolló Kulturális Egyesület együttműködésével valósulnak meg.

Bővebben a Sallerről: http://pecsiszinhaz.hu/?portfolio=saller

Játsszák: Cseri Hanna, Komlóczi Zoltán, Várkonyi Dániel.

Rendezte: Tölgyfa Gergely.