2024. július 20., szombat

Két világ között

Bemutatóra készül a szabadkai Népszínház magyar társulata, az új előadásról a szereplőket kérdeztük

Tennessee Williams Camino Real című darabját viszi színre a szabadkai Népszínház magyar társulata, Keszég László rendezésében. A bemutató március 11-én lesz. Az előadás szereplői: Péter Ferenc, Baráth Attila, Csernik Árpád, Hajdú Tamás, Mezei Zoltán, Pesitz Mónika, Sziráczky Katalin, Vicei Natália, G. Erdélyi Hermina, Pámer Csilla, Szilágyi Nándor, Pálfi Ervin, Szőke Attila, Ralbovszki Csaba és Takács Tibor-Faki.

A Camino Real kapcsán ezúttal a színészeket kérdeztük. Az előadásban Mezei Zoltán Casanovát játssza:

– Ismert karakterek, figurák jelennek meg a Camino Realban. Casanovát egy kicsit a másik oldaláról ismerhetjük meg, ettől szimpatikus számomra. Kicsit már kiöregszik a csábításból, szerelmes és felszarvazott lesz. Abba az űrbe esik bele, amit ő hagyott mások életében. Talán az emberi oldalát láthatjuk. Beleszeret a kaméliás hölgybe, megérzi a szerelem igaz oldalát, ahogyan azelőtt még soha nem érezte. Kicsit az életben is így van, elkövetünk hibákat, és ezekkel egy bizonyos ponton szembe kell néznünk, el kell számolnunk. Talán az okozott sérelmeket kell végigélnünk ahhoz, hogy ezektől megtisztulva tovább tudjunk lépni. Ilyenfajta üzenete és filozófiája is van a történetnek. Érdekes és izgalmas, bizonyos értelemben olyan, mint egy lázálom, amely során érzéseket kelt, kételyeket ébreszt. Egy minitársadalmat ábrázol, életutakon fut végig. Egyik pillanatában groteszk, a másikban realista, de az egészében véve egy nagyon fura vízió az életről, egy érdekes megfejtése az életnek, egyfajta válasz, variáció az élet értemének kutatására. Egy kompakt, színes, mozgalmas előadást képzeljen el a közönség – mondta Mezei Zoltán.

Pámer Csilla két karaktert formáz meg:

– Többen több szerepet is játszunk. Nekem két szerepem van, egyik Olympe, a másik pedig Esmeralda, aki a Camino Real egy része, egy bábja és a főhőst tereli afelé, amerre el kell jutnia a történet során. Érdekes az előadás világa, néhol kicsit bohókás, tréfás, de ugyanakkor komoly életfilozófiát is tartalmaz. Végigvezethető a cselekménye, elemi kérdéseket feszeget, és nagyon is emberi. Élvezetes és játékos, de filozofikus is. Szórakoztató lehet a nézők számára, együtt haladhatnak az előadással, de megeshet, hogy utána elgondolkodnak az életről – véli Pámer Csilla.

Hajdú Tamás, az újonc Kilroyt jeleníti meg:

– Kilroy újként csöppen bele ebbe a világba, és sokféle megpróbáltatáson megy végig. Jó néhány olvasás után kezdett világossá válni számomra, miről szól az egész, de így, hogy színre visszük, sokkal érthetőbb lesz. Egy definiálatlan helyen játszódik, valahol a két világ között, de többféleképpen lehet értelmezni. A nézőknek épp attól lesz érdekes, hogy mindenkinek meglesz a saját Camino Realja – hallottuk Hajdú Tamástól.