2024. szeptember 3., kedd

Három vajdasági előadás Kisvárdán

A délvidéki színházak közül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és az Újvidéki Színház vesz részt a Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiválján
Az eredeti Hamlet

Az eredeti Hamlet

A gazdasági problémák az idei Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját is utolérték. Nánay István a fesztivál válogatójaként tette közzé, hogy mivel a tavalyihoz képest kevesebb költségvetéssel rendelkeznek, redukálniuk kellett a tervezett programot.

Az idei fesztivál július 21-től 29-ig tart, és három vajdasági előadás vesz részt rajta. A versenyelőadások között kapott helyet a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Az eredeti Hamlet című előadása Mezei Kinga rendezésében, míg az Urbán András által rendezett Béres Márta One Girl Show-t és az Újvidéki Színház Opera ultimáját – amelyet Kokan Mladenović állított színpada – versenyen kívül láthatja a közönség.

Idén huszonhárom előadást tekinthet meg a közönség sepsiszentgyörgyi, beregszászi, nagyváradi, marosvásárhelyi, kolozsvári, aradi, temesvári, csíkszeredai, kassai, szatmárnémeti, gyergyószentmiklósi, komáromi, székelyudvarhelyi, újvidéki és szabadkai társulatoktól. Ebből a versenyprogramot tíz produkció alkotja. Az előadások mellett zenei műsorokat is látogathat a fesztiválközönség, fellép a Holdviola együttes, a Parapács zenekar, a Magna Cum Laude, Maróti Viki és a Nova Kultúra Zenekar, valamint megtartják a III. Kisvárdai Rockmaratont, amely során amatőr rockegyüttesek mutatkoznak meg.