2024. július 28., vasárnap

Eurovízió: ByeAlex a döntőben!

Bejutott a malmöi Eurovíziós Dalverseny döntőjébe a Magyarországot képviselő ByeAlex. A Kedvesem című dal a helyszínen igen pozitív fogadtatásban részesült, az első taktusoktól a közönség az előadóval tapsolta annak dallamát.

A csütörtöki második elődöntő 17 fellépője közül Magyarország mellett a következő 9 ország képviselője jutott döntőbe: Azerbajdzsán, Románia, Grúzia, Norvégia, Izland, Örményország, Finnország, Málta és Görögország. Az első elődöntőből kedden szintén tíz ország előadója jutott tovább, ők: Moldova, Litvánia, Írország, Észtország, Fehéroroszország, Dánia, Oroszország, Belgium, Ukrajna, Hollandia. Rajtuk kívül a tavalyi nyertes Svédország, illetve Olaszország, Németország, Nagy-Britannia, Spanyolország és Franciaország automatikusan szerepelhetnek a döntőben. Így 26 dal közül választja ki a közönség és a zsűri a nyertes dalt szombat este.

Mivel Szerbia képviselői a keddi elődöntőben léptek fel, a szabályok értelmében ma este mi nem szavazhattunk, de a döntőben már lesz rá lehetőségünk.