2024. július 28., vasárnap

Hamarosan indul a Kanizsa Feszt

Július 4-e és 6-a között színes programok várják a Magyarkanizsára látogatókat

Mindössze két hét van még hátra a Kanizsa Feszt nevű zenei fesztivál kezdetéig, a rendezvény részleteiről a főszervezőt, László Ágnest kérdeztük.

Hogyan született meg az ötlet, hogy megszervezzék ezt a fesztivál?

– Magyarkanizsa több szempontból is ideális egy nagyobb volumenű fesztivál megrendezésére. Maga a Tisza-part és a hozzá tartozó kemping tökéletes helyszín. A városvezetőség a polgármesterrel az élen pedig nyitott mindenféle kulturális, tudományos vagy akár szórakoztató programra. Szerencsére a város lehetőséget lát egy fesztivál megszervezésében is, amellyel a szórakozáson kívül a turizmus fejlesztésére, hagyományápolásra, a tudományok és a művészetek támogatására fekteti a hangsúlyt.

Milyen lesz a rendezvény zenei kínálata?

– A kiemelt fellépők között van a Beatrice, az Ossian, Varga Miklós, a Sugarloaf és az Električni Orgazam zenekarok. Az elektronikus zene kedvelőinek pedig AS Fm Partyt szervezünk. A fesztiválon több vajdasági és anyaországi DJ is szórakoztatja majd a közönséget. Az idősebb korosztályt nosztalgiadiszkó várja a legjobb retrozenékkel. A profi zenekarokon kívül lehetőséget biztosítunk számos amatőr zenekar számára is. Nem feledkeztünk meg a népzene szerelmeseiről sem, mindennap koncert és táncház színesíti a programot.

Kiket várnak elsősorban a fesztiválra? A koncerteken kívül lesz-e egyéb program?

– A rendezvény színes programjaival meg szeretnénk szólítani a lehető legszélesebb korosztályt, ezért szervezünk a legkisebbek számára gyerekprogramokat, valamint szabadegyetem, filmklub és zenei kínálat is várja a fiatalokat és a felnőtteket egyaránt.                                                                                A koncertek alapvetően fontos részei egy fesztiválnak. A Kanizsa Feszt azonban elsősorban egy olyan küldetést lát maga előtt, ahol a kultúra, a tudomány és a művészetek is kiemelt szerephez jutnak. A tudományok iránt érdeklődők számára pénteken és szombaton Nyári Egyetemet állítottunk össze  történelmi és médiatörténeti témákkal. Ezenkívül egész napos program a kézművesutca, itt a különféle foglalkozások mestereivel találkozhatnak a fesztivál látogatói: a többi között lesz fafaragás, nemezelés, ékszerkészítés, papírvesszőfonás, és lehetőség nyílik egy-egy foglalkozás kipróbálására is. A borászat ugyancsak képviselteti magát Magyarkanizsán, a hagyományos borkóstoláson kívül egy kerekasztal-beszélgetést is tervezünk helyi és ismert magyarországi borászokkal. Bemutatkozási lehetőséget biztosítunk civil szervezetek, egyesületek számára is. Már most több képviselet kapcsolatba lépett velünk, színes kavalkád várható a Kanizsa Feszt Civil Pont helyszínén is.