2024. július 18., csütörtök

A zene mindenkié

A Garden Party adott koncertet a szabadkai Városházán

Szerda este bemutatkozó koncertet adott a Garden Party a szabadkai Városházán. A zenekar fellépését vastaps kísérte, lendületes-változatos repertoárjuk magával ragadta a közönséget. A koncerten Vaya Con Dios-, Eurythmics-, ABBA-, Michael Jackson-, U2-, Britney Spears-, Lady Gaga-, sőt Metallica- és System of a Down-átdolgozásokat hallhattunk, emellett persze más előadókét is. A Garden Partyt két énekesnő, László Judit és Németh Nemes Aranka, valamint négy zenész, Boba Stefanović, Molnár Viktor, Zsiga Pál és Végső Zoltán alkotta. 
– A zenekar 2023 őszén alakult, azzal a céllal, hogy örömét lelje benne mindenki, aki szereti a zenét. Erre a formációra a különleges hangszerelés és a klasszikus zenei hangszerek mellett a zenei sokszínűség és az energikusság jellemző. Könnyű és szórakoztató zenét játszunk, ugyanis a jazz, a pop, a blues, a rock, sőt a metál műfajából is válogattunk. A dalok hangszerelését főleg Németh György, a zenekar vezetője végzi, továbbá Molnár Viktor és Végső Zoltán zenekartagok is – hallottuk a bevezetőben.
A Garden Party repertoárja szinte mindenkit megszólít, aki nem ismeri a dalokat, azokat azért, hogy halljanak valamit, ami a számukra újdonság, akik pedig ismerik, azokat azért, mert ezeket izgalmas hangszerelésben és kiváló előadásmódban hallhatja. Nem utolsósorban viszont a kikapcsolódás, a szórakozás mindenkinek jár, és a Garden Party ezt is nyújtja.

Nyitókép: Fergeteges koncertet adott a Garden Party / Lukács Melinda felvétele