2024. augusztus 16., péntek

Cseh Tamás emlékét idézik meg Bakonybélben

Cseh Tamás emléke előtt tisztelegve rendezik meg tizedik alkalommal az Énekmondó emlékezete elnevezésű zenés, kulturális családi programot Bakonybélben szombaton – közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint a Cseh Tamás által egykor életre hívott, indián hagyományokat követő közösség értékeit jelenítik meg az egész napos program során. 
Délelőtt a Salföldi Kopjások hagyományőrző lovasbemutatója és a környezetvédelem jegyében zajló kézműves foglalkozások várják a családokat. Délután a MárkusZínház tart bábelőadást Mátyás király szárnyai címmel. A régizenei hagyományt idézi meg a Musica Historica Együttes, majd Regős Mátyás és Vértesi Ferenc előadásában a Fedon-dalok mutatják be a Cseh Tamás-i hagyomány jelenlétét a kortárs zenében, végül Cseh Tamás és Csengey Dénes egyetlen közös lemezének, a Mélyrepülésnek a megszületését jeleníti meg Tóth András színművész monodrámája négy zenésztársának kíséretével. Este a tábor múltját felelevenítő, Mozgó árnyékok és hangok a bakonyi indián első harminc évéből című filmet vetítik, ezt követően a tábortűz mellett Mülhauser Martina énekel. A programok ingyenesen látogathatók.