2024. július 6., szombat
VÍZILABDA

Szoros csatában nyert az Eger

A férfivízilabda BL hetedik fordulójában az Eger nehezen, de 12:11-re győzött a Hannover otthonában, így jelentős lépést tett a továbbjutás felé. Rendkívül jól kezdte a mérkőzést Dabrowski Norbert együttese, az első negyedet követően 4:1-re vezetett, a második nyolc percben viszont összekapta magát a légiósai miatt kiváltképp veszélyes német csapat, fordított, és a vezetést is átvette.

A nagyszünetet követően az Eger ismét magához ragadta az irányítást, ellépni azonban nem sikerült, a Hannover rendre egyenlített. A negyed végén a hevesiek újfent megszerezték a vezetést, hála a centerbejátszásra számító, ezért kicsit kijjebb helyezkedő Kongot távolról meglepő Ćuknak.

Az utolsó nyolc perc Hosnyánszky-találattal indult, Mitrović kapusteljesítménye a találkozó elejéhez képest feljavult, úgy tűnt, innen már nem lehet probléma, ám a Hannover nem adta fel. Előbb Sekulić, majd Radović lőtt gólt, így ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (11:11). A következő támadásból Ćuk értékesített egy emberelőnyt, majd mindkét oldalon kimaradt egy-egy fór. Peregtek a másodpercek, nem bírtak egymással a felek, végletekig kiélezetté vált a találkozó. A végén kapott egy előnyt az Eger, így végigtámadta a hátralévő időt.

A forduló másik izgalmas mérkőzését az OSC játszotta a Brescia ellen. A budapestiek a gólszegény találkozó nagy részében vezettek, a szünetre kétgólos (2:4) előnyt szereztek, a folytatásban azonban összekapta magát a hazai gárda, négy gólt lőttek, miközben a vendégek csak egyszer tudtak eredményesek lenni (6:5). Az OSC-nek 16 másodperce maradt a lefújásig, hogy pontot mentsen, szerencséjükre Zalánki Gergő nyolcméteres bombája a kapuban kötött ki, így 6:6-os döntetlennel zárult a találkozó.

A további mérkőzéseken a papírforma érvényesült, biztossá vált, hogy a Szolnok mellett az Olimpiakosz és a Pro Recco lesz ott a májusi hatos döntőn.

Férfi Bajnokok Ligája, a 7. forduló, A csoport: Olimpiakosz–Spandau 10:8, Brescia–OSC 6:6, Nice–Szolnok 5:12. A sorrend: 1. Olimpiakosz 19, 2. Szolnok 19, 3. Brescia 11, 4. OSC 8, 5. Spandau 3, 6. Nice 0 pont. B csoport: Hannover–Eger 11:12, Jug–Partizan 21:9, Barceloneta–Pro Recco 6:11. A sorrend: 1. Pro Recco 21, 2. Jug 14, 3. Eger 12, 4. Barceloneta 8, 5. Hannover 3, 6. Partizan 1 pont.

Magyar női bajnokság, felsőház, a 14. forduló: Szeged–UVSE 6:20, Honvéd–Szentes 3:12, BVSC–Dunaújváros 12:14. A sorrend: 1. UVSE 54, 2. Dunaújváros 46, 3. BVSC 34, 4. Szeged 19, 5. Szentes 16, 6. Honvéd 0 pont.