2024. július 16., kedd
SZABADKAI SPORTHÍREK

Puškar és Kopunović két-két érme

Négy érmet nyertek a Spartacus atlétái Novi Pazarban, az idősebb juniorok országos bajnokságán. Az 550 méter tengerszint feletti magasságon fekvő pálya valamelyest megnehezítette az atléták dolgát, de a kiváló eredmények így sem maradtak el. Maksim Puškar két érmet szerzett, ugyanis 3000 méteren 8:50,83-as idővel a második helyen végzett, 5000 méteren pedig 16:01,24-gyel a dobogó harmadik fokára állhatott. Szintén két érmet hozott haza Minja Kopunović is, aki 200 és 400 méteren is bronzérmet nyert, a hosszabb távon elért 57,39-es idő új egyéni csúcs is egyben.

Minja Kopunović (jobbról) 200 és 400 méteren is bronzérmet nyert (A Spartacus Atlétikaklub felvétele)

Minja Kopunović (jobbról) 200 és 400 méteren is bronzérmet nyert (A Spartacus Atlétikaklub felvétele)

A Zlatiborban edzőtáborozó Spartacus labdarúgói három barátságos mérkőzést játszottak az elmúlt napokban. Az elsőn a lazarevaci Kolubara ellen 1:1-es döntetlent értek el a Kék Galambok, majd ugyanaznap délután 2:0-ra verték az ivanjicai Javort. Vasárnap újra pályára léptek a kék-fehérek és 2:2-es döntetlenre mérkőztek a doboji Slogával.

Újvidéken rendezték a felnőtt országos vívóbajnokságot, melyen a Spartacus tagjai öt érmet nyertek. Ezüstérmes lett Marko Kljajić férfi kardban, Anja Drljača női kardban és a Kljajić, Matia Race, Strahinja Gabrić, Gyurcsik Áron alkotta férfi kardcsapat, bronzérmet pedig Race nyert férfi kardban és Bojana Kljajić női kardban.

Szabadkán rendezték a felnőtt országos egyéni teniszbajnokságot, melyen a Spartacus teniszezői egy ezüst- és két bronzérmet nyertek. A férfi egyéni döntőben Juhász Krisztián 7:5, 7:6 arányban alulmaradt Novak Novakovićtyal szemben. Az egyik bronzérmet Kovács Ádám nyerte, aki az elődöntőben Juhásztól szenvedett vereséget. A nők versenyét Anastasija Arsić nyerte, miután a döntőben 5:7, 6:2, 6:3 arányban jobbnak bizonyult Tara Mihaljevićnél. Az egyik bronzérem a nők mezőnyében is Szabadkán maradt, ugyanis Vanja Vidanović az elődöntőig jutott, ahol a később győztestől kapott ki.