2024. július 17., szerda
VÍZILABDA

Szabadkán készült az Eb-re a szerb válogatott

A július 13-án kezdődő magyarországi vízilabda-Európa-bajnokság záró felkészülési szakaszát Szabadkán végezte a szerb férfivízilabda-válogatott, aminek apropóján fogadást és sajtótájékoztatót tartottak péntek délután a szabadkai városházán.

A megjelenteket Józsa László, a Szerbiai Vízilabda-szövetség bizottsági elnöke köszöntötte, majd átadta a szót Dejan Savić szövetségi kapitánynak, aki köszönetet mondott a házigazdáknak, a Spartacus és a Spartacus Provizka vízilabdaklubnak, Szabadka Városnak és a Prezident hotelnek, amelyek lehetővé tetté az Eb-felkészülés zárószakaszát Szabadkán. „Szabadkának két vízilabdaklubja is van, mindenképp nagyobb figyelmet érdemel. Remek ötletnek tartom, hogy Szabadkát választottuk a felkészülés záróheteire, ami mindenkinek kedvező hatású, jót tesz a sportágunk népszerűsítésének is.”

A szövetség végrehajtó bizottságának elnöke, Milorad Krivokapić vette át a szót, a kapitány által említettek mellett Maglai Jenő polgármesternek köszönte meg a vendéglátást: „Örömmel fogadtuk, amikor a szövetségi kapitány Szabadkát választotta a zárófázisra, és örömmel tettünk eleget a kérésének. Szeretnénk, hogy a Spartacus sikeres legyen, amiben segíteni is fogunk. Az első lépés, hogy vízilabdapályát ajándékozunk, amiről tudjuk, hogy kevésnek tűnik, de a jövőben arra fogunk törekedni, hogy többet segítsünk. Annak is örülünk, hogy Szabadkán női vízilabda is van, és azon fog a szövetség dolgozni, hogy minél sikeresebben fejlődjön.”

Szabadka Város képviseletében a városi tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja, Vjekoslav Ostrogonac kívánt kellemes és sikeres felkészülést a válogatottnak: „Megtiszteltetés számunkra, hogy Szabadkán tartózkodik az a válogatott, amelyik a legtöbb érmet szerezte Szerbiának. Kívánom számukra, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el az Eb-n.”

A sajtótájékoztatót követően a szövetség vezetőit vendégül látta a polgármester, aki Szabadkát olyan városként aposztrofálta, amely mindig is támogatta a vízilabdát és vízi sportokat. „Az utóbbi években sokat dolgoztunk a feltételek javításán. Van egy fedett medencénk, amelyben sportversenyeket is szervezhetünk, de szerintem az még fontosabb, hogy jó felkészültségű szakembereink vannak, aki elkötelezettek a vízilabda iránt, ők a sportág helyi oszlopai és fejlesztői” – hangzott el Maglai Jenő beszédében.

Felvételeink a sajtótájékoztatón és a válogatott edzésén készültek