2024. október 7., hétfő

Csak a nézőket dicsérik

FOCICRONIKA
Jelenet a Hajduk–Dinamo örökrangadóról

Az Európa Liga csütörtökön kezdődő csoportküzdelmei előtt Horvátország két legismertebb együttese egymás ellen 30 000 néző előtt tartott főpróbát. A spliti Hajduk és a zágrábi Dinamo találkozója 1:1-es döntetlennel ért véget, amivel egyik csapat edzője sem elégedett. Igaz, Zágrábban úgy gondolják, sokkal jobb az ősi rivális ellen egy pontot szerezni, mint vereséggel hangolni a spanyol Villarreal elleni nemzetközi porondos kupatalálkozóra, s nagyjából ezen a véleményen vannak Splitben is, hiszen a Hajduk csütörtökön az athéni AEK vendégeként lép pályára.

Ami az örökrangadót illeti, a vendégek szereztek vezetést Sammir góljával a 42. percben, a hazaiak pedig az 59. minutumban egyenlítettek Sharbini révén. Stanko Poklepović, a Hajduk edzője szerint az egyenlítő gól után voltak a csapatának jó pillanatai, de a petárdák és a fáklyák bedobálása miatti szünet megtörte csapata lendületét. Ha nincs a kényszerszünet, szerinte együttese megfordította volna a mérkőzés állását. Vahid Halihodžić, a zágrábi együttes trénere az eredménnyel nem volt elégedett, hiszen csapata vezetett, s nem is értette, miért nem támadott tovább a Dinamo. Mindkét edző kiemelte a szurkolást: a telt ház előtt nagyon jó volt pályára lépni.

A 7. forduló eredményei: Zagreb–Split 0:2, Karlovac–Hrvatski dragovoljac 2:0, Hajduk–Dinamo 1:1, Istra 1961–Inter Zaprešić 0:1, Cibalia–Rijeka 4:1, Eszék–Šibenik 3:1, Slaven Belupo–Varaždin 1:0, Lokomotiva–Zadar 3:2.

A sorrend: Rijeka 16, Hajduk 15, Dinamo 14, Split, Zagreb 13, Slaven Belupo 12, Cibalia, Varaždin, Lokomotiva 11, Eszék 10, Karlovac 9, Zadar 7, Inter Zaprešić 6, Šibenik 3, Istra 1961, Hrvatski dragovoljac 2 pont.

A következő forduló (szeptember 17-én, szeptember 18-én): Inter Zaprešić–Eszék, Hrvatski dragovoljac–Šibenik, Karlovac–Slaven Belupo, Rijeka–Hajduk, Varaždin–Cibalia, Dinamo–Zagreb, Zadar–Istra 1961, Split–Lokomotiva.