2024. július 17., szerda

Ötvennél is több sportolási forma

Fitparádé Multisport Fesztivál – Budapesti tudósítónktól
Biztos lesznek olyanok, akik csak Timea Majorova fitneszcsillag miatt lesznek jelen a Fitparádén

A testépítés világában jól ismert sztárok, a már szinte házigazdának számító Timea Majorován és kormánypárti politikusokon kívül sok más érdekesség is várja az idei Fitparádé látogatóit Budapesten, a Fitparádé Multisport Fesztiválon a hétvégén.

A főváros XII. kerülete, a Hegyvidék immár harmadik alkalommal ad otthont a rangos rendezvénynek, Pokorni Zoltán polgármester pedig még mindig nagy örömmel dicsekszik, hogy sikerült „elhódítani” a Fitparádét „őshazájától”, Debrecentől. A rendezvény alkalmából tartott sajtótájékoztatón a házigazda arról is beszámolt: míg a kormány megvalósításra váró szándéka, hogy a költségvetés egy százalékát fordíthassa az ország sportra, addig a Hegyvidék saját büdzséjéből már évek óta képes két teljes százalékot erre a célra költeni. Az önkormányzat ugyanis egyaránt fontosnak tartja a sportra való nevelést a gyermekkorban és a sportolási igény megtartását a felnőttek körében.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Fitparádé fővédnökeként kiemelte: az ilyen jellegű rendezvények elősegítik a gyermekek sportos életmódra való szoktatását, valamint azt is, hogy a fiatalok a sportolók köréből válasszanak maguknak példaképeket.

Buranits Ildikó, a Fitparádé főszervezője elmondta: ötvennél is több sportolási formát lehet majd kipróbálni a rendezvény két napja alatt mindenkinek, aki ellátogat a Sportmax centrumba. A holnapi nap a szépség, a fitnesz és a wellness jegyében telik a Fitparádén. Lesz szépségverseny, fitnesz- és aerobikprogramok, akrobatikus kosárlabdashow és sok más. A vasárnap az erős emberek napja lesz fekvenyomó-bajnoksággal, nemzetközi szkanderbajnoksággal, kettlebellel, erőemelő-bajnoksággal. A sztárvendégek az idén is elmaradhatatlanok: jelen lesz többek között Dayana Cadeau, a női testépítés fekete párduca, Rehan Jalali, a hollywoodi filmsztárok jó nevű edzője, Clarence De Vis profi testépítő, valamint a Timea Majorova Fitmodel World verseny névadó házigazdája, a szlovákiai származású fitneszcsillag is.