2024. október 7., hétfő

Harmadszor is 5:5 – döntőben a STAK

ASZTALITENISZ

Szinte hihetetlen, de a STAK és a Partizan harmadik mérkőzése is, csakúgy mint az első kettő, 5:5-ös döntetlennel ért véget, aminek a STAK tagjai örültek jobban, ugyanis jobb szettarányuknak köszönhetően ők jutottak a döntőbe, ahol az újvidéki Vojvodina lesz az ellenfelük. A férfi Szuperliga harmadik mérkőzésének eleje kísértetiesen hasonlított az első találkozóra, ugyanis szombat este is a STAK vezetett 3:0-ra, ám a címvédőnek sikerült egyenlítenie. Sőt a temerini Pető Zoltán remek játékának köszönhetően a Partizan 4:3-ra vezetett, s mivel Savić megnyerte az első két játszmát Lupulescu ellen, a fekete-fehérek nagyon közel kerültek a győzelemhez, ugyanis az első és a második mérkőzésen is megnyerték a párost. Savić azonban a harmadik szettet 11:1-re veszítette el, a negyediket pedig 11:8-ra. Az ötödikben hiába vezetett 6:1-re, ez sem volt elég előny, ugyanis a játszmát Lupulescu nyerte 11:7-re!

Az ifi Top 12 legjobbjai (balról jobbra): Anelija Lupulescu, Gyurcsik Aliz, Dijana Holok

Ha Savić nyer, minden bizonnyal mi vagyunk a döntősök. Az ő mérkőzése volt a legfontosabb, ott dőlt el a fináléba kerülés. Amikor Ignjatov kikapott Subotićtól, a STAK már döntős volt, de a párost le kellett játszani. Az a mérkőzés már nem hasonlított semmire, mind a négyen úgy voltunk, hogy minél előbb legyen vége – nyilatkozta Pető a találkozó után, amely ezúttal is több mint négy órán át tartott.

Férfi Szuperliga, elődöntő, harmadik mérkőzés: Partizan–STAK 5:5

Részeredmények: Ignjatov–Lupulescu 2:3, Pető–Subotić 2:3, Savić–Crepulja 0:3, Pető–Lupulescu 3:0, Ignjatov–Crepulja 3:0, Savić–Subotić 3:1, Pető–Crepulja 3:0, Savić–Lupulescu 2:3 (2:0, 1:11, 8:11, 6:1, 7:11), Ignjatov–Subotić 0:3, Savić/Pető–Lupulescu/Crepulja 3:0.

A hétvégén biztossá vált, hogy a női döntő első mérkőzését szerdán, 17 órai kezdettel rendezik Újvidéken, míg a visszavágóra szombaton, szintén 17 órától kerül sor Zentán. A Zenta Asztaliteniszklub értesíti az érdekelteket, hogy az újvidéki mérkőzésre ingyenes buszt biztosít a szurkolóknak, amely 14 órakor indul. Jelentkezni a 024/815-484-es telefonszámon lehet.

Gyurcsik csak három játszmát veszített!

Szombaton és vasárnap Zentán rendezték meg az ifi lányok Top 12 versenyét, melyet a zentai Gyurcsik Aliz százszázalékos teljesítménnyel nyert meg: a vendéglátó klub játékosa mind a 11 mérkőzését megnyerte, méghozzá nem is akárhogyan, ugyanis csak Aleksandra Radonjić, Hajnal Dorottya és Una Radak ellen veszített játszmát, vagyis 36:3-as szettaránnyal lett első! A második helyet a nagybecskereki Dijana Holok szerezte meg, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a törökkanizsai Obilić játékosa, Anelija Lupulescu állhatott fel. A versenyen betegség miatt nem vett részt az újvidéki Andrea Todorović, a zentai Tóth Éva és a dunacsébi Marija Galonja. A tartalékok közül a zentai Maksuti Anetta használta ki legjobban az alkalmat, ugyanis hat mérkőzést nyert, ami az 5. helyhez volt elegendő.

Különben a kétnapos versenyen a nézők megbizonyosodhattak arról, hogy nemcsak a fiúk mérkőzésein van nagy küzdelem, kiabálás, ütődobálás, hanem a lányokén is, aminek az eredménye jó néhány sárga lapos figyelmeztetés volt.

Ifi Top 12, lányok: 1. Gyurcsik Aliz (Zenta) 11 győzelem/0 vereség, 2. Dijana Holok (Banat – Nagybecskerek) 10/1, 3. Anelija Lupulescu (Obilić – Törökkanizsa) 9/2, 4. Fenyvesi Anna Zsófia (Topolya) 7/4, 5. Maksuti Anetta (Zenta) 6/5, 6. Truzsinszki Viktória (Topolya) 6/5, 7. Aleksandra Radonjić (Obilić) 5/6, 8. Hajnal Dorottya (Csóka) 4/7, 9. Una Radak (Versec) 4/7, 10. Mészáros Izabella (Spartacus – Szabadka) 2/9, 11. Kormányos Zsanett (Csóka) 1/10, 12. Teodora Adamović (Flip – Nagykikinda) 1/10.

Búss a győztes

Az ifi fiúk Top 12 versenyét Nagykikindán rendezték meg, s a tornát a topolyai Búss Imre, a Kikinda játékosa nyerte meg, aki mind a 11 mérkőzésén győzött. A második helyen Búss klubtársa, a zentai Vladimir Radonjić végzett. A nagykikindai verseny részletes eredményeit holnapi számunkban közöljük.