2024. október 7., hétfő

Örült a Búss

ASZTALITENISZ

Mint arról már tegnap beszámoltunk, a lányoknál a zentai Gyurcsik Aliz, a fiúknál pedig a topolyai Búss Imre nyerte az ifi Top 12 versenyt. Búss, csakúgy mint Gyurcsik, mind a tizenegy mérkőzését megnyerte, igaz, a Kikinda versenyzője nemcsak három játszmát veszített, hanem tízet, de csak kétszer kényszerült ötszettes csatára: a belgrádi Robert Fišer és Boris Mihailović ellen 3:2-re nyert.

Mivel az első mérkőzésemet rögtön a főesélyesnek számító Vladimir Radonjićtyal játszottam, tudtam, hogy sok függ majd ettől a találkozótól. A célom az első hely megszerzése volt, s mikor 3:1-re nyertem a klubtársam, Radonjić ellen, akkor már látszódott, hogy egy óriási lépést tettem a végső siker felé. Legnehezebben Mihajlovićot győztem le, akinek a játéka egyáltalán nem fekszik nekem. Vezetett is ellenem 2:1-re, az ötödik szettben pedig 7:3-as előnye volt, de sikerült fordítanom.

Az ifi Top 12 verseny legjobbjai (balról jobbra): Vladimir Radonjić, Búss Imre, Stefan Kostadinović

A sikernek nagyon örülök, s jó lenne a négy közé jutni az április 18-án és 19-én Belgrádban megrendezésre kerülő STIGA-kupán, melyen minden évben igen erős a mezőny. Hogy maradok-e Nagykikindán a következő évben, azt még nem tudom, de nemsokára már többet fogok majd tudni – nyilatkozta Búss Imre.

Az ifi fiú Top 12 verseny végeredménye: 1. Búss Imre (Kikinda) 11 győzelem/0 vereség, 2. Vladimir Radonjić (Kikinda) 9/2, 3. Stefan Kostadinović (Spartacus – Szabadka) 8/3, 4. Robert Fišer (IMT) 7/4, 5. Kristijan Dalea (Versec) 7/4, 6. Boris Mihajlović (STAK) 6/5, 7. Nikola Popov (Vojvodina) 6/5, 8. Luka Marković (Partizan) 5/6, 9. Milan Subotić (STAK) 3/8, 10. Ilija Majstorović (Banat – Nagybecskerek) 2/9, 11. Gojko Komad (STAK) 1/10, 12. Miroslav Čolaković (IMT) 1/10.

Erdélyi portugálkupa-győztes

A hétvégén Madeirán rendezték meg a portugál kupa döntőjét, melyet a csókai Erdélyi Annamária együttese, a Mirandela nyert meg. A tornán 12 együttes indult, s Erdélyiék az elődöntőben 3:1-re nyertek a Sao Jao ellen, a csókai lány egy orosz védőt győzött le 3:0-ra.

A döntőben Ponta do Pargo csapatával játszottunk, amelyben egy olyan kínai, Fu Yue van, aki évek óta nem veszített meccset a ligában, valamint a svéd válogatott Johnnson és a portugálok legjobbja, Ana Neves. Én a portugál lányt győztem le 3:0-ra, a harmadik számú kínai játékosunk 2:1-es vezetésnél legyőzte az ő legjobbjukat, úgyhogy meglepetés volt a győzelmünk – mondta Erdélyi Annamária, aki az egész versenyen egyetlen egy mérkőzést sem veszített, négy egyéni és két páros meccset nyert.

Szerbia visszavonta pályázatát

Nagy valószínűséggel Németország adhat majd otthont 2012-ben az asztaliteniszcsapat-világbajnokságnak. A hivatalos helyszínkijelölésre ugyan csak az április 28-án kezdődő jokohamai egyéni vb keretében kerül sor, de a másik kandidáló, Szerbia visszavonta pályázatát arra hivatkozva, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben gondot okoz számára a szponzorok felkutatása és megnyerése. Németország hat éven belül másodszor lehet a csapat-vb házigazdája, 2006-ban ugyanis Brémában versengtek a résztvevők. Hogy a 2012-es tornát melyik városban rendezik, még bizonytalan.

Magyarkanizsai győzelem Adán

A Bácskai–bánáti Liga hétvégi fordulójában a Kanizsa remek játékkal biztosan gyűjtötte be a pontokat és továbbra is második a táblázaton 24 ponttal.

Bácskai–bánáti Liga, 13. forduló, Ada: Mlinprodukt II.–Kanizsa 0:4

Részeredmények: Gubik–Sorgye 0:3, Kljutić–Istenes 0:3, Baranyai–Losonc 1:3, Kljutić/Radonjić–Istenes/Sorgye 0:3.