2024. október 7., hétfő

Törlesztenének az újvidékiek

ASZTALITENISZ

Mellik Zoltán, a Zenta edzője és Gyurcsik Aliz, aki a hétvégén veretlenül nyerte meg az ifi Top 12 versenyt

A Szuperliga 2007/2008-as idényében az újvidéki Vojvodina férfi és női csapata is bejutott a rájátszás döntőjébe, ám végül egyiknek sem sikerült megszereznie a bajnoki címet. A férfiak óriási csata után, a harmadik mérkőzésen 6:3-ra veszítettek a Partizantól, amely sorozatban harmadszor lett bajnok.

A női finálé még izgalmasabbra sikeredett, hiszen az első meccsen a Zenta nyert 6:1-re, a visszavágón pedig a Vojvodina győzött 6:2-re. Mivel a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen 5:5 lett az eredmény, így a Zenta, jobb meccsarányának (13:12) köszönhetően sorozatban hatodszor is bajnok lett. Az idén a döntők képe minimálisat változott, ugyanis csak a Partizannak nem sikerült bejutnia a fináléba, de helyette egy másik belgrádi csapat, a STAK próbálja majd megkeseríteni a székvárosiak életét.

A nőknél jósolni nagyon nehéz, de az biztos, hogy a tapasztalat ezúttal az újvidékiek javára billenti a mérleg nyelvét, ugyanis Gordana Plavšić az elmúlt hat évben öt döntőben szerepelt, a zentaiak második és harmadik számú játékosa, Tóth Éva és Gyurcsik Aliz pedig összesen nincsenek annyi évesek, mint a Vojvodina asztaliteniszezője! Ez azonban nem nagyon zavarta Gyurcsikot, akit legutóbb mindössze két labda választott el Plavšić legyőzésétől. Az őszi idényben, az újvidéki meccsen a topolyai Barna Blanka két győzelemmel igen jelentősen hozzájárult csapata győzelméhez (6:3), Zentán viszont az ő két veresége végül 6:4-es zentai sikert eredményezett. A két csapat újvidéki és zentai meccsén Tápai Éva bizonyította, hogy klasszis játékos, hiszen mindkétszer valamennyi (három-három) egyéni meccset nyert, s legutóbb a párosban is oroszlánrészt vállalt a győzelemből, vagyis a Zenta kilenc mérkőzéséből hetet (6+1) nyert meg! A női döntő első mérkőzését ma játsszák Újvidéken, 17 órai kezdettel a Vojvodina Sport- és Üzletközpont első emeleti termében.

A férfidöntő első mérkőzését csütörtökön rendezik, szintén Újvidéken. A székvárosi együttes remek formában van, hiszen megnyerte az alapszakaszt, s az elődöntőben a belgrádi C. zvezdát mindkét meccsen legyőzte. A STAK játékosai háromszor játszottak 5:5-öt a Partizannal, s végül a jobb szettarányuknak köszönhetően jutottak a fináléba, így ők minden bizonnyal fáradtabbak lesznek. Nagyon sok múlhat a Vojvodina rutinos játékosán, a bácsföldvári Polyák Istvánon, aki a fiatalokból álló belgrádiak ellen egy-két győzelemmel a bajnoki címet is eldöntheti.

A döntők időpontjai, nők, Vojvodina–Zenta:

1. mérkőzés – ma (április 8.), 17 óra, Újvidék

2. mérkőzés – szombat (április 11.), 17 óra, Zenta

Férfiak, Vojvodina–STAK:

1. mérkőzés – csütörtök (április 9.), 17 óra, Újvidék

2. mérkőzés – vasárnap (április 12.), 18 óra, Belgrád