2024. október 7., hétfő

ASZTALITENISZ: Zentán készült a WINK

Hétfőn kezdődött és a hét végén ér véget a szerbiai ifi válogatott (Marko Petkov, Vladimir Radonjić, Dragan Subotić, Bojan Crepulja) és a budapesti WINK Asztaliteniszklub három játékosának (Kosiba Dániel, Perei Gergely, Palatinus Martin) közös edzőtábora, melynek Zenta ad otthont. A szerbiai ifi válogatott és a WINK nemrég Budapesten készült közösen, s a jól sikerült együttműködés folytatására került sor ezen a héten.

A zentai edzőtábor résztvevői (balról jobbra): Miloš Đukić (edző), Denis Čonić, Uroš Gordić, Marko Petkov, Bojan Crepulja, Dragan Subotić, Zoran Savić, Vladimir Radonjić, Perei Gergely, Palatinus Martin, Kosiba Dániel és Vej Jin Csi (edző) (Tőke János felvétele)

Az edzéseket Miloš Đukić és a kínai származású Vej Csin Siu (Wei Jin Qui) tartották. Az edzőtáborban az említett játékosokon kívül részt vett még az április 28-án kezdődő felnőtt világbajnokságra készülő Erdélyi Annamária, aki egyedül képviseli majd a szerbiai színeket a nők versenyében, ugyanis Fehér Gabriella sérülés miatt nem utazik Jokohamába. Erdélyin kívül az edzéseken még Lorencio Lupulescu, Uroš Gordić, Zoran Savić és Denis Čonić is jelen voltak, így a szombaton és vasárnap Belgrádban sorra kerülő nemzetközi STIGA-kupára készülő ifi versenyzők kiváló felkészüléséhez minden adott volt. A fővárosi verseny igen színvonalasnak ígérkezik, hiszen a legjobb szerbiai serdülő és ifjúsági játékosokon kívül a román válogatott a legerősebb összeállításban érkezik a szerb fővárosba. Szombaton a serdülők, vasárnap pedig az ifik mérik össze erejüket Belgrádban.