2024. július 18., csütörtök

Ha május, akkor Magyar Szó Kupa

ATLÉTIKA

Az idén május 9-én, sorrendben 49. alkalommal rendezik meg a Magyar Szó Kupát. Az idén a nemzetközi hírnevű sporttalálkozóra ez idáig Belgiumból, Romániából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, a Boszniai Szerb Köztársaságból, Montenegróból várnak versenyzőket, de természetesen hazai atlétikai klubok is képviseltetni fogják magukat – tudtuk meg Zsíros-Jankelić Anikó tól, a sporttalálkozót szervező Zentai Atlétikaklub elnökétől, aki egyben azt is elmondta, hogy egyénileg május 4-ig lehet benevezni a tornára. Jelentkezni a 024/812-205-ös faxszámon, illetve a sak_senta@sksyu.net elektronikus levélcímen lehet.

A kupán részt vevő versenyzők egyébként a férfiak 110 méteres gátfutásban; 100, 400, 800 és 3000 méter futásban; magas és távolugrásban, súlylökésben, gerelyhajításban és kalapácsvetésben, a nők pedig 100 méteres gátfutásban; 100, 400, 800 és 3000 méter futásban, távolugrásban; súlylökésben; diszkoszvetésben és gerelyhajtásban mérhetik össze erejüket. Az idén a kupán első alkalommal, férfi kategóriában 200 méteres távon is szerveznek futamot, amelynek első három helyezettje külön éremdíjazásban és pénzjutalomban részesül, de a futamban elért időeredmények nem vesznek részt a 10 legjobb időeredményt elérő sportolók díjaztatásában. Az idei kupát egyébként a Tartományi Végrehajtó Tanács, a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, a Zentai Önkormányzat, a Magyar Szó napilap és a Vajdasági Atlétikai Szövetség anyagi támogatásának köszönhetően sikerült megszervezni. A donációknak köszönhetően egyébként sikerült felújítani a dobópályát is, amelyet a nemzetközi rendezvényen adnak át a versenyzőknek – nyilatkozta a klub elnöke.

A díjazást illetőleg, minden versenyszámban az első három női és férfiversenyző érmet kap. A mindkét kategóriában legjobb eredményt elérő sportolót a Magyar Szó egy-egy serleggel jutalmazza. A Vajdasági Atlétikai Szövetség a legjobb eredményt elérő vajdasági sportolót emlékplakettel díjazza. A Zentai Atlétikaklub legeredményesebb sportolója is serleget kap a klubtól. A legeredményesebb tíz sportoló pénzjutalomban részesül. A különböző sportágak legjobbjai kiérdemlik napilapunk termékcsomagját. A kalapácsvetés első helyezettjének átadják a Kovačević Miloš Kupa emlékserlegét, a legjobb női súlylökő pedig átveheti egyben a Cveta Perović-Bedža Kupa emlékserlegét is. Az összes versenyző a Magyar Szótól egy pólót és egy pendrive-ot kap ajándékba – tudtuk meg a szervezőktől.

Tekintettel arra, hogy jövőre szervezik meg a jubileumi, 50. Magyar Szó Kupát, Táborosi László sportaktivistától és több, zentai sporttal kapcsolatos monográfia szerzőjétől megtudtuk, hogy a tervei közt szerepel egy kiadvány elkészítése is a jövő évi sporteseményre, s általa már folyamatban van a rangos sportrendezvénnyel kapcsolatos archívumanyag összegyűjtése.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról jobbra): Táborosi László, Zsíros-Jankelić Anikó, Suhajda Szabolcs