2024. október 7., hétfő

Bajnokokra várva

FOCIAJÁNLÓ

A Manchester United és az Inter megvédheti, a Barcelona pedig két év után visszaszerezheti a bajnoki címet. Amennyiben a Milan szombat este nem tud nyerni az Udinese otthonában, úgy a városi rivális Inter vasárnap már egy döntetlennel is sorozatban negyedik alkalommal lehet olasz bajnok. Érdekesség, hogy 2007-es sikere alkalmával a mostani ellenfél Siena legyőzésével biztosította be bajnoki címét a milánói alakulat, míg tavaly szintén lett volna erre lehetősége, de akkor 2:2-es döntetlen született a San Siróban.

Négy napon belül második trófeáját gyűjtheti be a Barcelona labdarúgócsapata: a katalánok szerdán az Athletic Bilbao legyőzésével a spanyol Király-kupában diadalmaskodtak, vasárnap pedig a Mallorca otthonában a bajnoki címet nyerhetik meg. A Barca akár már szombaton ünnepelhet, hiszen ha a címvédő Real Madrid nem tud nyerni a Villarreal otthonában, akkor behozhatatlan előnyre tesz szert. Madridi siker esetén Josep Guardiola tanítványainak egyetlen pontra lesz szükségük Mallorcán – mivel pontazonosságnál az egymás elleni eredmény számít, s a Barca kétszer is legyőzte a Realt.

Tíz év után először ismét saját közönsége előtt ünnepelhet bajnoki címet a Manchester United, amely a Premier League utolsó előtti fordulójának nyitómérkőzésén az Arsenalt fogadja. Alex Ferguson irányításával már tízszer értek a csúcsra a Vörös Ördögök, de eddig mindössze egyszer, az 1998/99-es szezonban hozta úgy a sors, hogy az Old Traffordon sikerült begyűjteniük a végső sikerhez szükséges pontokat. A címvédő és hat pont előnnyel listavezető manchesterieknek mindössze egy pontra van szükségük ahhoz, hogy megszerezzék a klub történetének 18. bajnoki címét, s ezzel beérjék az örökrangsorban még az éllovas Liverpoolt. Persze ehhez várhatóan az Arsenalnak is lesz egy-két szava: a londoniakat fűti a visszavágás vágya, ugyanis a Bajnokok Ligája elődöntőjében 4:1-es összesítéssel búcsúztatta őket az MU.

SZOMBAT

13.30, Sport1: Rangers–Aberdeen

15 óra, Sportklub (magyar): Hoffenheim–Bayern

15 óra, Sport2: FTC–KBSC

15.30, Sportklub+ (szerb): Hannover–Wolfsburg

17.30, Sportklub (magyar): Hannover–Wolfsburg

18 óra, Sport1: Roma–Catania

19.30, Sportklub (magyar): Osasuna–Sevilla

20.30, Sport2: Udinese–Milan

22 óra, Sport1, Fox Tv: Villarreal–Real Madrid

02.25, SZRT2: Manchester United–Arsenal (felvételről)

VASÁRNAP

14 óra, Sport2: Hibernian–Celtic

14.30, SZTR2: WBA–Liverpool

15 óra, Sport1: Juventus–Atalanta

16.30, SZRT2: Magyarország–Szerbia (U19)

17 óra, Sportklub (magyar): CSZKA–Zenit

17.15, Sport2: Debrecen–MTK

18 óra, Sport1: Sporting–Málaga

19 óra, Sport1, Fox Tv: Mallorca–Barcelona

20 óra, Sportklub+ (szerb): Braga–Benfica

20.30, Sport2: Inter–Siena

20.30, Sportklub (magyar): Atl. Madrid–Valencia

21 óra, Sport1, Sportklub (szerb): Marseille–Lyon