2024. október 7., hétfő

Vidić az év játékosa

A csapattársai és a manchesteri szurkolók szerint a szerb védő volt a legjobb

Habár egész idényben kiválóan játszott, s a Manchester United védelmének legjobbja volt, úgy tűnt, hogy a 2008/2009-es idényben a szerb Nemanja Vidić semmilyen elismerésben nem részesül, ugyanis az angol labdarúgók csapattársát, a walesi Ryan Giggset választották meg a legjobbnak, az újságírók szavazásán pedig a Liverpool csapatkapitánya, Steven Gerrard kapta a legtöbb szavazatot, aki azonban elismerte, hogy a trófea inkább Vidićet illette volna meg.

Vasárnap este – vagyis egy nappal a szombati Arsenal elleni gólnélküli döntetlennel végződő találkozó után, amely az MU újabb bajnoki címét jelentette – azonban a szerb védő is méltó elismerésben részesült, ugyanis a Manchester United labdarúgói és a szurkolói is úgy döntöttek, hogy ő az idény legjobbja. Amikor a szerb játékos átvette az idény legjobbjának kijáró Matt Busby-serleget, a teremben levők óriási tapsviharral köszöntötték a Premier League-ben a legtöbb percet pályán töltő manchesteri játékost.

Óriási megtisztelés ez a számomra, hiszen hihetetlen sikerként könyvelem el, hogy olyan játékosok mellett, akik az MU-ban játszanak, én lettem a szezon legjobbja. Nagyon jól érzem magam a klubban, ahol öröm együtt dolgozni mind az edzőkkel, mind a játékosokkal – nyilatkozta az užicei születésű játékos, akinek a díjat nem más, mint a világ leggyorsabb embere, a jamaicai Usain Bolt adta át. A szerb válogatott tagjának nem sokkal később ismét a mikrofonhoz kellett mennie, ugyanis a Manchester United labdarúgói is őt választották meg az idény legjobbjának. Ezért az elismerésért járó díjat az MU edzője, Sir Alex Ferguson adta át.
– Elnézést kérek, hogy a szövegem nem tökéletes, nem szoktam hozzá az ehhez hasonló szereplésekhez. Ha jövőre is megkapom mindkét díjat, remélem, már jobb szöveget hallhatnak tőlem – mondta Nemanja Vidić. Az ünnepségen a portugál Cristiano Ronaldo, aki tavaly minden díjat begyűjtött, az idén sem maradt elismerés nélkül, ugyanis a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a Porto ellen lőtt gólját választották meg a szezon legszebb manchesteres góljának. A Manchester United Akadémia legjobb játékosa a mindössze 17 éves, olasz Federico Macheda lett, aki az idény elején az ifi csapatban csillogtatta tudását, majd a második csapat legeredményesebb játékosa lett, s nem mellékesen az Aston Villa és a Sunderland elleni mérkőzéseken az ő találatainak köszönhetően gyűjtötte be az MU a három pontot. A 2008/2009-es idényben a Manchester United megnyerte az angol bajnokságot, a Carling-kupát, a Klubcsapatok Világkupáját és a Community Shieldet, az Európai Szuperkupa döntőjében kikapott a Zenittől, az FA-kupa elődöntőjében pedig az Everton ellen veszített. Az idény legfontosabb meccse azonban még hátravan, hiszen az angol bajnok május 27-én a Bajnokok Ligája római döntőjében a Barcelona ellen lép pályára.

A manchesteri labdarúgók és a szurkolók szerint is ő volt a legjobb: Nemanja Vidić

Vidić névjegye

Születési dátum: 1981. október 21.

Születési hely: Užice

Poszt: védő

Klubjai: Jedinstvo Užice (1989–1993), Sloboda Užice (1994–1996), C. zvezda (1996–2004), Spartacus Szabadka (2000–2001, kölcsönjátékosként), Szpartak Moszkva (2004–2006), (2006–?)

Debütálás az MU-ban: 2006. január 25., a Blackburn ellen

Mérkőzések száma: 152

Gólok száma: 12

Szerb válogatott tagja: 2002 óta

Mérkőzések száma: 39

Gólok száma: 2