2024. október 7., hétfő

Antić kerete

Labdarúgás

A szerbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Radomir Antić a belgrádi sajtótájékoztatón közölte annak a 23 játékosnak a nevét, akikre számít a soron következő két világbajnoki selejtező mérkőzésen.

A szerb válogatott hétfőn, június 1-jén kezdi meg a felkészülést a június 6-ai belgrádi, Ausztria elleni találkozóra, négy nappal később pedig a Feröer szigetek együttese ellen lép pályára a csapat. Antić az újságíróknak elmondta, hogy az Ausztria elleni mérkőzés az egyik legfontosabb találkozó lesz a 2010-es dél-afrikai vb selejtezőjében. Az osztrák válogatott öt mérkőzés után a csoport negyedik helyén áll hét ponttal, ami öttel kevesebb, mint amennyije az élen álló Szerbiának van. A szerb szövetségi kapitány az Ausztria elleni mérkőzésen nem számíthat Nikola Žigićre, mivel a hórihorgas csatár két sárga lap miatti eltiltását tölti. A Racing támadója azonban a feröeriek elleni mérkőzésen már szerepelhet, s számít is rá Antić. A csapatban nem kapott helyet a kijevi Dinamo középpályása, Miloš Ninković, akit vírusos tüdőgyulladással kezelnek.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, Bojan Isailović.
Védők: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Antonio Rukavina, Aleksandar Luković, Ivan Obradović, Aleksandar Kolarov.
Középpályások: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Gojko Kačar, Miloš Krasić, Boško Janković, Milan Jovanović, Miralem Sulejmani.
Csatárok: Nikola Žigić, Marko Pantelić, Danko Lazović.