2024. október 7., hétfő

Pető mindenkit legyőzött

ASZTALITENISZ
A temerini Pető Zsolt megnyerte a minszki nemzetközi tornát

Jól szerepeltek a szerbiai asztaliteniszezők a Minszkben megrendezett Fehéroroszország nemzetközi bajnokságán, hiszen a temerini Pető Zsolt megnyerte a versenyt, a belgrádi Marko Jevtović az elődöntőben búcsúzott, a torna első kiemeltje, Aleksandar Karakašević pedig a negyeddöntőben esett ki. Karakašević és Jevtović a lengyel Bartosz Suchtól veszítettek: mindketten 4:3-ra kaptak ki, de Pető a döntőben bosszút állt, s 4:3-ra nyert a lengyel válogatott játékos ellen. Pető az egész versenyen kiválóan játszott, hiszen legyőzte az orosz Utocskint, a szlovák színekben versenyző német Keinathot, a dán Monradot, a francia Lebessont és a cseh Konecnyt is.

A döntőben a világranglista 137. helyén álló Such ellen nyert, ami azért is bravúr, mert a májusi ranglistán Pető csak a 183. helyen található. A döntő játszmában Pető 4:3-ra vezetett, majd 7:4 lett a lengyelnek, ám ezután csak a temerini fiú nyert pontot, zsinórban hetet, ami a tornagyőzelmet jelentette! Az egyéni jó teljesítményt a szerbiai válogatottak párosban is megismételték, hiszen Karakašević a német Fejer-Konnerth Zoltánnal az oldalán a negyeddöntőig jutott, Pető és Jevtović pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Eredmények, főtábla, 1. forduló: Karakašević–Ben Ari (izraeli) 4:1, Jevtović–Csernyiskov (orosz) 2:4, Pető–Utocskin (orosz) 4:3. 2. forduló: Karakašević–Simoner (osztrák) 4:1, Jevtović–Diduk (ukrán) 4:3, Pető–Keinath (szlovák) 4:2. Nyolcaddöntő: Karakašević–Prokopocov (cseh) 3:4, Jevtović–Csetcsenyin (fehérorsz) 4:3, Pető–Monrad (dán) 4:3. Negyeddöntő: Jevtović–Such (lengyel) 3:4, Pető–Lebesson (francia) 4:1.

Elődöntő: Pető–Konecny (cseh) 4:3, Rogiers (belga)–Such 2:4. Döntő: Pető–Such 4:3.

Páros, nyolcaddöntő: Pető/Jevtović–Gorak/Such (lengyel) 4:1, Karakašević/Fejer-Konnerth (szerb/német)–Burov/Stesenko (orosz) 4:3. Negyeddöntő: Jevtović/Pető–Feng/Plattner (osztrák) 4:3, Karakašević/Fejer-Konnerth–Katkov/Kou (ukrán) 2:4. Elődöntő: Konecny/Prokopcov (cseh)–Jevtović/Pető 4:2, Habesohn/Simoner (osztrák)–Katkov/Kou 4:2. Döntő: Konecny/Prokopcov–Habesohn/Simoner 2:4.