2024. október 7., hétfő

Erdélyin múlt a bajnoki cím

ASZTALITENISZ
Erdélyi Annamária és csapattársai a Mirandela bajnoki címét ünneplik

Portugáliában a Mirandela csapata nyerte meg a női bajnokságot, miután a bajnoki címről döntő mérkőzésen 4:3-ra győzött a Ponta Pargo együttese ellen. A győztes csapatnak a csókai Erdélyi Annamária is tagja volt, s a bajnoki cím tőle függött, ugyanis 3:3-as állásnál ő játszott a svéd Carina Jonsson ellen, akit 3:1-re legyőzött. A Mirandela az első találkozón – csakúgy mint a harmadikon – 3:1-re vezetett, ám nem tudott nyerni. A második mérkőzés Erdélyiék győzelmével ért véget, így a Szuperliga első helyéről a harmadik találkozó döntött. A Mirandela ezen is 3:1-re vezetett, ám a Ponta Pargónak megint sikerült egyenlítenie. A szerbiai válogatott Erdélyi az első játszmát 11:6-ra nyerte, a másodikat azonban elveszítette (8:11). A harmadik játszmát magabiztosan nyerte meg 11:4-re, a negyedikben pedig igazi drámai végjátékban győzött 11:9-re.

Portugál női Szuperliga, döntő, harmadik mérkőzés: Mirandela–Ponta Pargo 4:3

Részeredmények: Xie Juan–Neves 3:0, Erdélyi–Yu Fu 2:3 (8, 7, –5, –6, –3), Yao Tong–Jonsson 3:2, Tonga/Erdélyi–Fu/Jonsson 3:2, Xie Juan–Yu Fu 0:3, Yao Tong–Neves 1:3, Erdélyi–Jonsson 3:1.

Katić és Kohanec a győztesek

A hétvégén a verseci Millennium Sportcsarnokban rendezték meg az újoncok országos bajnokságát, melyen 55 fiú és 45 lány asztaliteniszező vett részt. A verseny legeredményesebbje a nagykikindai Ivor Katić lett, aki egyéniben és párosban is – Mészáros Hunorral az oldalán – a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A lányoknál a dunacsébi Ivana Kohanec szerezte meg az első helyet, párosban pedig zentai házidöntőt rendeztek, melyet végül az Ágoston Tamara/Ivana Vejnović kettős nyert meg.

Eredmények, fiúk, egyéni, elődöntő: Ivor Katić (Kikinda)–Dejan Ocokoljić (Prva Petolteka – Trstenik) 3:1, Stefan Komlušan (Csóka)–Ambrus Adrián (Rapid Nikolinci) 2:3. Döntő: Katić–Ambrus 3:0.

Páros, elődöntő: Ivor Katić/Mészáros Hunor (Kikinda)–Igor Munding/Stefan Popović (Radnički/Vodovod – Kragujevac) 3:1, Ognjen Bojović/Nikola Prelević (Zmajevo)–AmbrusAdrián/Stefan Komlušan (Rapid/Csóka) 1:3. Döntő: Katić/Mészáros–Ambrus/Komlušan 3:1.

Lányok, egyéni, elődöntő: Ivana Kohanec (Dunacséb)–Ivana Vejnović (Zenta) 3:2, Aleksandra Savić (Vrdnik)–Gordana Zečević (Radnički – Újvidék) 3:2. Döntő: Kohanec–Savić 3:0.

Páros, elődöntő: Ágoston Tamara/Ivana Vejnović (Zenta)–Ivana Kohanec/Aleksandra Savić (Dunacséb/Vrdnik) 3:2, Csáki Izabella/Branislava Popov (Zenta)–Suzana Mendergiš/Jasmina Vujin (Obilić – Törökkanizsa/Flip – Nagykikinda) 3:2. Döntő: Ágoston/Vejnović–Csáki/Popov 3:2.

Kisebb meglepetésre az újoncbajnokságon a leány párosok döntőjébe négy zentai játékos jutott be (balról jobbra): Csáki Izabella, Ágoston Tamara, Popov Branislava és az egyéniben bronzérmes Ivana Vejnović