2024. október 7., hétfő

Szerbia döntetlennel kezdett

LABDARÚGÁS – U21-ES EB
Gojko Kačar az olaszok elleni mérkőzésen a kapufát találta el

Kapufát igen, gólt nem sikerült lőnie a szerbiai utánpótlás válogatottnak Olaszország ellen a Svédországban zajló 21 éven aluliak Európa-bajnokságán. A találkozón mindkét együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám a végeredmény 0:0 lett. A legközelebb a gólhoz Gojko Ka čar j árt, ám a 73. percben félollózásból leadott lövése a kapufát találta el. A Hertha játékosának helyzete előtt egy perccel Tomovi ć lőhetett volna gólt, ám négy méterről nem sikerült a kapuba találnia, mivel a lövését az olaszok kapusa hárította.

Az egy pont megszerzése sikernek és jó eredménynek számít, azonban az öröm mellé üröm is párosult, ugyanis a szerb válogatott orvosa, Svetozar Putnik kijelentette, hogy Nemanja Matić számára az Európa-bajnokság véget ért. A játékos az első mérkőzésen eltörte a lábközépcsontját, így biztos nem léphet pályára. Nem tudni még biztosan, de az is megtörténhet, hogy Matićotoperálni kell. Az első vizsgálatok alapján a labdarúgónak négy hetet kell majd kihagynia. Ugyanilyen sérülés miatt utazott haza Svédországból Filip Đorđević is. Jó hír viszont, hogy a fehéroroszok elleni mérkőzésen már minden bizonnyal pályára léphet Ivan Obradović, akinek az egészségügyi állapota alaposan javult az elmúlt néhány napban.

U21-es Európa-bajnokság, B csoport, 1. forduló: Svédország–Fehéroroszország 5:1 (Martinovics (öngól) 34., Berg 38., 44., 81., Svensson 89., ill. Kiszliak 33.), Szerbia–Olaszország 0:0.
A következő forduló párosítása (június 19., péntek): Svédország–Olaszország (16 óra), Szerbia–Fehéroroszország (18.15).