2024. október 7., hétfő

Gól nélkül nem megy

Labdarúgás – u21-es eb
A szerb válogatott erőssége, Miralem Sulejmani és a fehérorosz Dmitri Verkovcov

Szerbia válogatottja csak akkor juthat be a 21 éven aluliak Svédországban zajló Európa-bajnokságán az elődöntőbe, ha ma legyőzi a vendéglátó együttest. Ehhez azonban az kell, hogy Slobodan Krčmarević csapata megtörje a gólcsendet, ugyanis az eddig lejátszott 180 perc alatt egyetlenegyszer sem sikerült az ellenfelek kapujába találni. Igaz, a védelem kiválóan működött, így a szerb csapat két találkozója, az olaszok és a fehéroroszok ellen is gól nélküli döntetlennel ért véget.

A szerb együttes egyik legjobbja, Gojko Kačar a svéd TV4 csatornának azt nyilatkozta, hogy 2:0 lesz a végeredmény. Arra a kérdésre, hogy kinek a javára, a berlini Hertha játékosa azt mondta, hogy Szerbiának. Vagyis az önbizalommal most sincs gond, ami jó előjelnek tekinthető a kulcsfontosságú találkozó előtt.

A csoport másik mérkőzésén az olaszok a győzelemmel bebiztosítanák az első helyet, ami azért fontos nekik, hogy a B csoport második helyezettje ellen játsszanak a június 26-ai elődöntőben.

U21-es Európa-bajnokság, a mai program, A csoport: Svédország–Szerbia, Olaszország–Fehéroroszország. Mindkét mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

A táblázat:

1. Olaszország 2 1 1 0 2:1 4

2. Svédország 2 1 0 1 6:3 3

3. Szerbia 2 0 2 0 0:0 2

4. Fehérorosz. 2 0 1 1 1:5 1