2024. október 7., hétfő

Fél percre voltak a döntőtől

LABDARÚGÁS
A nemzetközi tornán Szerbiát a Zenta Labdarúgóklub képviselte

A Zenta Labdarúgóklub két utánpótlás csapata az idén is részt vett a szlovákiai Szenc városában immár 11. alkalommal megrendezett nemzetközi korosztályos focitornán, melyen 100 csapat 1640 játékosa vett részt: minden korosztályban 10 együttes indult. Szerbiából csak a Zenta vett részt a tornán, melyre Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Líbiából, Ausztriából, Franciaországból, Olaszországból, Lengyelországból, Csehországból és a vendéglátó Szlovákiából érkeztek csapatok.

A fiatalabbak, vagyis az 1999-ben születettekből álló 18 tagú csapat, amelyet Gordán Kolos vezetett, aki keze alatt az 1999-ben születettek , a csoportban első mérkőzésükön 1:1-es döntetlent játszottak a vendéglátó Szenc csapatával, utána 2:0-ra nyertek a cseh V. Meziriči együttese ellen, majd 2:1-re győzték le a szlovák Žiar csapatát, s végül fölényesen, 13:0 arányban nyertek a varsói Orszel ellen. Mint kiderült a Zentának és a Szencnek nemcsak a megszerzett pontok, hanem a gólaránya is megegyezik, így a csoport első helye büntető párbaj során dőlt el, amelyet a házigazda szenciek nyertek meg 3:1-re, így ők jutottak a döntőbe, a Zenta pedig a harmadik helyért játszott. A Tisza-parti csapatnak nem volt szerencséje, ugyanis a másik csoportban a nagy múltú és kiváló utánpótlás iskolát működtető Inter Bratislava együttese végzett a második helyen: a bronzmérkőzést a szlovákok nyerték 8:0-ra, így a zentaiak a negyedik helyen fejezték be a tornát.

Az idősebbek, akik Dušan Vukov irányítása alatt az 1996-ban született korosztályban játszottak, a csoportban 4:0-ra veszítettek a Szenctől, 2:0-ra legyőzték a Hranice együttesét, majd 2:0-ra kaptak ki Pozsony válogatottjától és Podbrezovától is, az utolsó csoportmérkőzésükön pedig 8:2 arányban maradtak alul a Góllyal szemben. A csoportban így a negyedik helyet szerezték meg, s a 7. helyért lejátszott mérkőzésen a cseh Šal'a ellen léptek pályára, s habár három százszázalékos gólhelyzetük volt, egyiket sem sikerült kihasználni, így a csehek minimális arányban, 1:0-ra nyertek.

A szenciek ezúttal is kiválóan megszervezték a tornát, melyre a zentai klub 35 gyerekkel utazott el. Nagyon sokat köszönhetünk a Severtans vállalatnak, amely megértő volt velünk szemben, s engedményeket tett, így sikerült elutazunk Szlovákiába, ahol a fiatalok tíz korosztályban – az 1991. és a 2001. között születettek – mérhették össze erejüket. Egyedül talán az időjárásra panaszkodhatunk, de erről a szlovákok nem tehettek, hiszen egész szombaton esett az eső, így mindkét csapatunk zuhogó esőben játszotta le a szombati négy-négy mérkőzését. A fiatalabb együttesük döntőbe jutása egy hajszálon múlt, ugyanis az első találkozójukon nagyon sokáig vezettek a szenciek ellen, akik végül 28 másodperccel a hármas bírói sípszó előtt egyenlítettek – mondta Özvegy József, a Zenta Labdarúgóklub titkára.

A zentai gyerekek és vezetőik Szlovákiában
Fotók: Sőregi Oszkár