2024. október 7., hétfő

Haditettnek számít az éremszerzés

52. KOROSZTÁLYOS ASZTALITENISZ-EB – PRÁGA

Pénteken kezdődik és július 19-ig tart a korosztályos Európa-bajnokság, melyet, csakúgy mint négy évvel ezelőtt, Csehország fővárosában, Prágában rendeznek. A szervezők 1022 résztvevőre számítanak, de ők a játékosokon és az edzőkön kívül a játékvezetőket, a szövetségek küldöttjeit, a szervezőbizottság tagjait, az útvezetőket és az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) képviselőit is beleszámították a vendéglistába.

Ami a szerbiai válogatottakat illeti, az ifi fiúkat a 7., a lányokat a 8., a serdülő fiúkat a 12., a lányokat pedig a 9. helyen emelték ki.

Az ifi fiúk az A csoportban kaptak helyet, ahol Franciaország, Szlovákia és Hollandia lesz az ellenfelük, lány társaik pedig a B csoportban szerepelnek, ahol Németország, Csehország és Olaszország ellen állnak asztalhoz. A fiúk ma 11 órakor Hollandiával, a lányok pedig ugyanebben az időben Olaszországgal játszanak. Délután 5-kor a fiúk Franciaország, a lányok pedig Németország ellen próbálják meg begyűjteni a győzelemért járó pontokat.

A szerbiai serdülőfiú-válogatott ellenfelei Németország, Csehország és Litvánia lesznek a D csoportban, míg a B csoportban szereplő lányok Oroszországgal, Csehországgal és Bosznia-Hercegovinával játszanak. A fiúk és a lányok is 13 órakor játsszák az első mérkőzéseiket: az előbbieknek Németország, az utóbbiaknak pedig Oroszország lesz az ellenfelük. Fél nyolctól a fiúk Litvániával, a lányok pedig Bosznia-Hercegovinával mérkőznek.

Négy évvel ezelőtt a serdülő lányok szerepeltek legjobban Prágában, hiszen akkor ők (Molnár Mónika, Barna Blanka, Andrea Todorović, Marija Galonja) bronzérmesek lettek. Egyéniben nem született szerbiai érem, a párosok versenyében azonban igen: az ifi lányoknál Fehér Gabriella a magyarországi Pergel Szandrával az oldalán a dobogó harmadik fokára állhatott fel, csakúgy mint a serdülőknél Molnár Mónika és Barna Blanka, valamint Marko Petkov és Bojan Crepulja. Négy éremmel a vezetőség most is nagyon elégedett lenne, de már egy vagy két medál megszerzése is haditettnek számít az igen erős mezőnyben.

A szerbiai válogatott kerete, ifik, fiúk: Bojan Crepulja, Marko Petkov, Dragan Subotić, Vladimir Radonjić, Kristijan Dalea.

Edző: Miloš Đukić.

Lányok: Andrea Todorović, Marija Galonja, Tóth Éva, Dijana Holok, Anelija Lupulescu.

Edző: Nebojša Stevanov.

Serdülők, fiúk: Boris Mihailović, Nagynémedi Valentin, Ilija Majstorović, Saša Dumnić.

Edző: Lupulescu Nikolae.

Lányok: Gyurcsik Aliz, Aleksandra Radonjić, Fenyvesi Anna Zsófia, Truzsinszki Viktória.

Edző: Milorad Glišić.

A verseny hivatalos honlapja: eyc2009.ping-pong.cz

Négy éve Prágában a serdülőcsapat (Slobodan Stojanov, Molnár Mónika, Andrea Todorović, Marija Galonja, Barna Blanka) bronzérmes lett