2024. október 7., hétfő

Érmesek a serdülő lányok!

52. ASZTALITENISZ KOROSZTÁLYOS EB – PRÁGA

Az már biztos, hogy Szerbia nem marad érem nélkül a Prágában zajló ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon, hiszen a Milorad Glišić vezette serdülő leány válogatottja (Fenyvesi Anna Zsófia, Gyurcsik Aliz, Aleksandra Radonjić, Truzsinszki Viktória) bejutott az elődöntőbe, miután hétfőn délelőtt magabiztosan és fölényesen nyert Magyarország ellen. A győzelem azt jelentette, hogy a lányok bebiztosították a bronzérmet. Az edzők és a játékosok már a kontinensviadal előtt tudták, hogy nem lesz könnyű érmet szerezniük, hiszen a legerősebb csoportba kerültek, a második helyen kiemelt oroszokkal, a házigazda csehekkel és a gyengének nem mondható bosnyákokkal kellett játszaniuk. Miután valamennyi ellenfelüket legyőztük, ők lettek a második kiemeltek, így megnyílt előttük az éremig vezető út. A lehetőséggel éltek is, s a már bebiztosított bronzérem egy újabb elismerés a zentai és a topolyai asztalitenisz iskolának, hiszen Gyurcsik a Zenta tagja, Radonji ć is Zentán kezdte pályafutását, s tavaly igazolt a törökkanizsai Obili ćhez, Truzsinszki és Fenyvesi pedig a topolyai Czini Gábor vezette Topolya Asztaliteniszklubban nevelkedtek, s jelenleg is Topolyán játszanak.

A szerbiai serdülő lány válogatott tagjai: a két zentai, Gyurcsik Aliz (jobbról) és Aleksandra Radonjić...
… és a két topolyai, Fenyvesi Anna Zsófia és Truzsinszki Viktória

Az ifi fiúk és a lányok is bebiztosították az I. divízióban való bennmaradást, miután az előbbiek 3:1-re legyőzték Dániát, az utóbbiak pedig 3:0-ra nyertek Horvátország ellen. Igen nagy csalódás a serdülő fiúk teljesítménye, akik eddig csak egy meccset (Litvánia ellen) nyertek, s hatot veszítettek, így csak a 25–28. helyért játszhatnak, vagyis biztos, hogy jövőre a II. divízióban szerepelnek majd.

Eredmények, ifik, fiúk, a 9–16. helyért: Szerbia–Dánia 3:1 (Petkov–Groth 0:3, Crepulja–Lau 3:0, Radonjić–Reenberg 3:1, Crepulja–Groth 3:1).

Lányok, a 9–16. helyért: Szerbia–Horvátország 3:0 (Galonja–Tomić 3:0, Todorović–Fazlić 3:0, Tóth–Petek 3:1).

Serdülők, fiúk, a 17–28. helyért: Szerbia–Törökország 2:3 (Mihajlović–Oguzhan 3:2, Nagynémedi–Hurturk 1:3, Nagynémedi/Mihajlović–Oguzhan/Hurturk 3:1, Mihajlović–Hurturk 1:3, Nagynémedi–Oguzhan 1:3), Izrael–Szerbia 3:0 (Kuperberg–Majstorović 3:1, Bashan–Mihajlović 3:0, Kuperberg/Bashan–Mihajlović/Nagynémedi 3:1). A szerbiai együttes a 25–28. helyért játszhat.

Lányok, negyeddöntő: Szerbia–Magyarország 3:0 (Gyurcsik–Hepke 3:0, Radonjić–Nagyváradi 3:2, Truzsinszki/Fenyvesi–Hepke/Nagyváradi 3:1), Németország–Oroszország 3:1, Portugália–Franciaország 3:1, Románia–Hollandia 3:1.