2024. október 7., hétfő

Rutinos győzelem

Labdarúgás – Bajnokok ligája
Diarra (feketében) szerezte a Partizan harmadik gólját (Fotó: www.partizan.rs)

A Partizan csapata különösebb megerőltetés nélkül nyert a labdarúgást inkább csak műkedvelői szinten űző walesi Rhyl együttese ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában. A walesi csapatnak egy profi játékosa van, ám Robinsontól nem kellett tartaniuk a fővárosi fekete-fehéreknek, ugyanis a csatár épp nyaral, s nem volt hajlandó megszakítani a pihenését egy BL-selejtező miatt. A Partizan góljait Mladen Krstajić a 17., Cleo a 19., Lamin Diarra a 45. és Nenad Đorđević a 69. percben lőtték. A négy közül a gelsenkircheni Schalkéből hazatért Krstajić gólja volt a legszebb, aki szemben a kapuval, pár centire a 16-os vonalától végezhetett el szabadrúgást, s ballábas lövése a felső lécről vágódott a gólvonal mögé.

A Partizan ezzel a győzelemmel már bebiztosította a továbbjutást, s hogy ki lesz az ellenfele a harmadik fordulóban, az a pénteki, nyoni sorsoláson derül majd ki.

Bajnokok Ligája, 2. forduló, első mérkőzések: Makedonija Szkopje (macedón)–BATE Boriszov (fehérorosz) 0:2, Pjunik Jereván (örmény)–Dinamo Zágráb (horvát) 0:0, Streymur (Feröer szigeteki)–APOEL Nikosia (ciprusi) 0:2, FK Ekranas (litván)–FK Baku (azeri) 2:2, Rhyl (walesi)–Partizan 0:4.

A visszavágókat július 21-én játsszák.