2024. október 7., hétfő

Debreceni bravúr

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA
Oláh Lóránt a Kalmar elleni mérkőzésen. Fotó: www.dvsc.hu

A magyar bajnok Debrecen hazai környezetben 2:0-ra nyert a svéd Kalmar ellen a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. A magyar bajnok a moholi Oláh Lóránt átadása után Varga József góljával szerzett vezetést 73. percben, majd a csapatkapitány Kiss Zoltán talált be a 86. percben. Oláh az 59. percben állt be Dudu helyére, s a mérkőzés másnapján a következőket nyilatkozta a Magyar Szónak:

– Ami az eredményt illeti, nagyon elégedettek vagyunk, hiszen a cél a minél jobb eredmény elérése volt, amit szerintem sikerült teljesítenünk. A 2:0, ha a Kalmar a visszavágón nem táltosodik meg, akkor elég kellene, hogy legyen a továbbjutáshoz. Mint minden találkozó után, természetesen a szerdai BL-selejtező után is beszélgettem a csapattársaimmal a mérkőzésről, s egybehangzó vélemény az volt, hogy mindenki többet várt a svéd bajnoktól. Ez azonban nem azt jelenti, hogy már előre eldőlt volna a továbbjutás, s azt se, hogy a Kalmar egy gyenge csapat lenne.

Csereként álltál be, adtál egy gólpasszt, és volt egy nagy helyzeted, ami kimaradt.

– Ha abból a lehetőségemből gól születik, akkor még elégedettebb lennék, de azt hiszem, nincs okom a panaszra. Köztem és az edzőm közötti kis nézeteltérés miatt a padon kezdtem a mérkőzést, de remélem, hogy ez már a múlté, s jövőben a legjobb tizenegyben kapok majd helyet.

Voltak holtpontok, amelyeket szerencsére sikerült kapott gól nélkül átvészelnetek.

– Igen, volt olyan időszak, amikor a Kalmar került mezőnyfölénybe, kidolgozott néhány helyzetet, de gólt nem sikerült lőnie. A szurkolók is sokat segítettek, az első gól után mindenki felállt, s úgy tapsoltak, éltettek bennünket.

Mi az ami eldöntheti a továbbjutást?

– Egy debreceni gól, ugyanis nem tartom valószínűnek, hogy ha Svédországban szerzünk egy találatot, akkor a Kalmar képes lesz négy gólt lőni, mivel a svédeknek már ennyit kellene szerezniük a továbbjutáshoz.

Mire számíttatok a visszavágón?

– A mi szemszögünkből nézve pozitív, hogy a Kalmarnak kell támadnia és gólt lőnie. Nekik muszáj kitámadniuk, ami megkönnyítheti a mi dolgunkat, hiszen a védekezésük szellősebb lehet, több szabad területünk marad.

Beszéltetek-e már esetleg a következő fordulóról?

– Nem, hiszen még mindenki tudja, hogy egy nehéz kilencven perc áll előttünk. Majd ha sikerül a továbbjutás, akkor foglalkozunk a következő lehetséges ellenféllel.

Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló: Debrecen–Kalmar (svéd) 2:0, Ventspils (lett)–Dudelange (luxemburgi) 3:0, Inter Turku (finn)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 0:1, WIT Georgia Tbiliszi (grúz)–Maribor (szlovén) 0:0, Levszki Szófia (bolgár)–Sant Julia (andorrai) 4:0, Maccabi Haifa (izraeli)–Glentoran (északír) 6:0, Tirana (albán)–Stabaek IF (norvég) 1:1, Köbenhavn (dán)–Mogren Budva (montenegrói) 6:0, Salzburg (osztrák)–Bohemians (ír) 1:1, Wisla Kraków (lengyel)–Levadia Tallinn (észt) 1:1, Zrinjski (bosznia-hercegovinai)–Slovan Bratislava (szlovák) 1:0, Hafnarfjördur (izlandi)–Aktobe (kazah) 0:4.