2024. október 7., hétfő

A feljutás a cél

ASZTALITENISZ

Kisorsolták a szeptember 13. és 20. között Stuttgartban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság csoportbeosztását. A Mellik Zoltán vezette szerbiai női válogatott a legjobb esetben a 17. helyet szerezheti meg, mivel a II. divízióban szerepelnek, ahonnan az első három helyezett, vagyis a 17., a 18. és a 19. együttes a következő kontinensviadalon a legjobbak között indulhat.

A szerbiai és a magyarországi férfiak, valamint a magyarországi nők is az I. divízióban szerepelnek, s a három nemzeti együttes közül a negyeddöntőbe legkönnyebben a magyar nők juthatnak be, akiknek ehhez „csak” annyit kell tenniük, hogy megnyerik a B csoportot, amelyben Csehország, Lengyelország és Litvánia lesz az ellenfelük.

Az egyéni és páros küzdelmek sorolására közvetlenül a szeptember 13-i rajt előtt kerül sor.

Férfiak, A csoport: Németország, Dánia, Franciaország, Spanyolország. B csoport: Fehéroroszország, Románia, Szerbia, Szlovénia. C csoport: Belgium, Svédország, Magyarország, Csehország. D csoport: Ausztria, Oroszország, Horvátország, Lengyelország.

Nők, A csoport: Hollandia, Olaszország, Németország, Törökország. B csoport: Magyarország, Csehország, Lengyelország, Litvánia. C csoport: Horvátország, Ausztria, Fehéroroszország, Ukrajna. D csoport: Románia, Spanyolország, Franciaország, Oroszország.

II. divízió, F csoport: Szerbia, Szlovénia, Luxemburg, Moldova.