2024. október 7., hétfő

Kikapott, de továbbjutott a Debrecen

Labdarúgás – bajnokok ligája

A DVSC-TEVA bejutott a labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába, miután a svéd Kalmar elleni visszavágón – a hazai 2:0-s sikert követően – 3:1-es vereséget szenvedett, így idegenben lőtt góllal megnyerte a párharcot. A Debrecen a következő fordulóban az észt bajnok Levadia Tallinnal találkozik. Az első mérkőzésre jövő kedden vagy szerdán kerül sor, míg a visszavágót egy héttel később rendezik.

Jól kezdtük a találkozót, sikerült is gólt szereznünk. Sajnos utána érvényesült a svédek magassági fölénye, kicsit el is bizonytalanodott a csapat és kapkodni kezdett. A második félidőben Rudolf helyzeténél óriási lehetőségünk volt, majd jött a 11-es, amivel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Összességében azt mondhatom, hogy egy nagyon jó svéd csapatot búcsúztattunk – mondta Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágók (zárójelben az első mérkőzés végeredménye): Kalmar–Debrecen 3:1 (0:2, R.Elm 20., 71. a másodikat 11-esből, Mendes 32., illetve VargaJ. 13.), Aktobe (kazah)–Hafnarfjördur (izlandi) 2:0 (4:0), F91 Dudelange (luxemburgi)–Ventspils (lett) 1:3 (0:3), Levadia Tallinn (észt)–Wisla Kraków (lengyel) 1:0 (1:1), Glentoran (északír)–Maccabi Haifa (izraeli) 0:4 (0:6), Bohemians (ír)–Salzburg (osztrák) 0:1 (1:1), Mogren Budva (montenegrói)–FC Köbenhavn (dán) 0:6 (0:6), Maribor (szlovén)–Georgia Tbiliszi (grúz) 3:1 (0:0).

A vastag betűvel szedett csapatok jutottak tovább.