2024. október 7., hétfő

Nem elég a jó kezdés

VÍZILABDA – II. LIGA

A II. liga északi csoportjának 3. fordulójában a Zenta csapata elszenvedte második vereségét, miután saját közönsége előtt egygólos vereséget szenvedett a Kolubarától. A mérkőzés elején semmi jel nem utalt arra, hogy a vendégek pontot szerezhetnek, ugyanis az első negyedet a Zenta 5:1-re nyerte, s a következő negyed is hazai góllal kezdődött. Utána azonban a vendégek fokozatosan kezdték ledolgozni a hátrányt, a végén pedig egygólos győzelmet arattak.

Amikor ötgólos vezetésre tettünk szert, a vendégek elkezdtek egy kicsit durvábban játszani, amit a játékvezetők engedtek. A fiatal játékosaim sajnos felültek ezeknek a szabálytalanságoknak, provokációknak annak ellenére, hogy figyelmeztettem őket. A játékkal kellett volna foglalkozniuk a fiúknak, de sajnos ezt nem tudták megcsinálni, s a tapasztalatlanság árát fizettük meg. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy a fölényes vezetésünkkor a csapat tagjai túljátszották az akciókat, kihagytunk egy ötméterest, nem lőttünk be egy kettős emberelőnyt, és ennek az lett a következménye, hogy egygólos vereséget szenvedtünk – mondta Tóth László, a Zenta edzője.

A 3. forduló eredményei: Jezero–Vračar 6:5, Zenta–Kolubara 10:11 (5:1, 3:4, 0:3, 2:3), a Proleter–Spartacus mérkőzésről nem kaptunk jelentést.

A 4. forduló eredményeiről a keddi számukban olvashatnak.