2024. október 7., hétfő

Színvonalas utánpótlásverseny

ASZTALITENISZ
12 éves mezőnyében ők voltak a legjobbak (balról jobbra): Crisan Bianka, Ágoston Tamara, Ivana Vejnović, Ivana Milovanović

A hétvégén rendezték meg a Zenta város bajnoksága nevet viselő versenyt, melyen a fiúknál 99, a lányoknál pedig 83 asztaliteniszező vett részt. Pénteken a 10, szombaton a 12, vasárnap pedig a 14 évesek mérték össze az erejüket. A szerbiai klubokban játszó versenyzőkön kívül Romániából, Görögországból, Magyarországról és Bosznia-Hercegovinából érkeztek játékosok a háromnapos versenyre.

A meghívásos torna színvonalas volt, hiszen a legjobb szerbiai játékosok is asztalhoz álltak. A legfiatalabb fiúknál két topolyai érem is született: Kovács Richárd a második, Fenyvesi Flórián pedig a negyedik helyet szerezte meg.

A lányoknál a törökkanizsai Dragana Vignjević nyert, a házigazda klub soraiból pedig Veréb Xénia és Csáki Dianna volt a legjobb. A 12 éves fiúk között a belgrádi STAK játékosai bizonyították, hogy egy lépéssel a többiek előtt járnak, hiszen a negyeddöntőbe öt fővárosi versenyző került, így nem csoda, hogy az első három helyet ők szerezték meg. A belgrádiak fölényét csak a topolyai Balgavi Viktornak sikerült megtörnie. A lányoknál az aradi Crisan Bianka az elődöntőben és a döntőben is zentai versenyzőt győzött le, előbb Ivana Vejnovićot, majd Ágoston Tamarát.

Valamennyi kategória első négy helyezettje érmet és ajándéktárgyat kapott. Az ajándékokat Thurzó László, a JOOLA asztalitenisz-felszerelést gyártó cég és a cservenkai Agencija Zaliv biztosította.

10 éves korig, fiúk: 1. Nikša Martinović (Ókér), 2. Kovács Richárd (Topolya), 3. Aleksa Adamović (Dunacséb), 4. Fenyvesi Flórián (Topolya).

Lányok: 1. Dragana Vignjević (Obilić – Törökkanizsa), 2. Izabela Lupulescu (Unirea – Uzdin), 3. Veréb Xénia (Zenta), 4. Csáki Dianna (Zenta).

12 éves korig, fiúk: 1. Nikola Marinković (STAK), 2. Jovan Prlja (STAK), 3. Vladimir Janićijević (STAK), 4. Balgavi Viktor (Topolya).

Lányok: 1. Crisan Bianka (Arad – Románia), 2. Ágoston Tamara (Zenta), 3. Ivana Vejnović (Zenta), 4. Ivana Milovanović (Csóka).

A 14 évesek versenyének végeredményét a keddi számunkban közöljük.

Az első négy helyezett a 12 éves fiúk kategóriájában
Fotók: Sőregi Oszkár