2024. október 7., hétfő

Egy mérkőzésre az álomtól

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A Debrecen azok után, hogy a múlt héten 2:1-re nyert Szófiában a Levszki ellen, karnyújtásnyira került a Bajnokok Ligája főtáblájától. A magyar bajnok kedd este a budapesti Puskás Ferenc Stadionban fogadja bolgár ellenfelét, s egy döntetlennel, sőt még egy minimális 1:0-s vereséggel is továbbjutó. A magyar játékosok és a szakvezetés is bízik a győzelembe, hiszen, ha idegenben sikerült nyerni, akkor „hazai” pályán is ez a cél. Ha továbbjut, a Debrecen 7,1 millió euróval gazdagodik, ugyanis az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ennyit oszt szét a BL-főtábláján induló csapatok között. A mérkőzés iránt óriási az érdeklődés, amit az is bizonyít, hogy a hét végéig mintegy 20 000 belépő fogyott el. A 36 000 néző befogadására alkalmas stadion jegypénztárainál hétfőn ott állt budapesti tudósítónk, Mihájlovits Klára , aki kollégáinak próbált meg jegyet venni a mai találkozóra.

– Hétfő délelőtt óriási sor volt a Syma-csarnoknál levő jegypénztár előtt. A sárga szektorba már nem lehetett jegyet venni, vagyis a 2500 forintos belépők elfogytak. Az emberek általában nyolcasával veszik a jegyeket, s kicsit furcsán is néztek, hogy én csak két belépőt kértem – mondta Mihájlovits.

Herczeg András már vasárnap kijelölte a DVSC 18 főből álló keretét. A Lokiban nem mindenki egészséges, Rudolf Gergely és Leandro is csak könnyített edzésmunkát végezhet, míg a Szófiában sérülést szenvedő Máté Péterre még vizsgálatok várnak. Bernáth Csaba ugyan felépült sérüléséből, a keddi mérkőzésen azonban még nem léphet pályára. Kiss Zoltán két sárga lapja miatt nem játszhat.

A DVSC kerete: Vukašin Poleksić, Đorđe Pantić, Bodnár László, Mészáros Norbert, Szűcs István, Komlósi Ádám, Fodor Marcell, Leandro, Czvitkovics Péter, Dombi Tibor, Varga József, Luis Ramos, Katona Attila, Szakály Péter, Rudolf Gergely, Oláh Lóránt, Adamo Coulibaly, Szilágyi Péter.

A Levszki háza táján még bíznak a továbbjutásban, de az biztos, hogy a vezetőség és a játékosok sem örültek Naszko Szirakov vasárnapi nyilatkozatának, amit a Dnes.bg hírportálnak adott. A szófiai csapat legendája azt nyilatkozta, hogy a csapatban sok olyan labdarúgó van, akik nem ütik meg a Levszki szintjét, s bírálta a klub átigazolási politikáját is, ami miatt szerinte ez az idény igencsak balul sikerül majd. Az biztos, hogy a bolgár bajnok szempontjából Szirakov kritikája a legrosszabbkor érkezett, hiszen az egykori játékosnak, aki tagja volt az 1994-es amerikai világbajnokságon negyedik helyezett bolgár válogatottnak, két nappal az év legfontosabb mérkőzése előtt jutott eszébe bírálni a klubot.

A 20.45-kor kezdődő mérkőzést, amelyet a TV2 élőben közvetít, a dán Claus Bo Larsen vezeti.

Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló, visszavágók, a mai program (zárójelben az első mérkőzés eredménye): Atlético Madrid (spanyol)–Panathinaikosz (görög) (3:2), Debrecen–Lveszki Szófia (bolgár) (2:1), Anderlecht (belga)–Lyon (francia) (1:5), Maccabi Haifa (izraeli)–Salzburg (osztrák) (2:1), Zürich (svájci)–Ventspils (lett) (3:0).