2024. október 7., hétfő

Nyilatkozatok

Ratko Dostanić

Ratko Dostanić , a bolgár Levszki Szófia szakvezetője: –Gratulálok a Debrecennek, megérdemelten jutottak tovább. A játékosaim derekasan küzdöttek, harcoltak, egy rossz szót nem mondhatok, hiszen valamennyien a maximumot hozták ki magukból. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de a párharc során egyik mérkőzésen sem játszottunk jól, s ezen a szinten ezt már nem lehet büntetlenül megúszni. Öt-hat helyzetet hagytunk ki az első és a második találkozón is. Ahogy azt az egyik újságíró is említette, a Levszkinek hiányzik egy jó, befejező csatár, de a világon minden klub, még a leggazdagabbak is góllövőket keresnek, és így vagyunk ezzel mi is. Tudtuk, hogy a debreceni játékosok jól lőnek messziről, de sajnos ebben nem tudtuk megakadályozni őket.

Herczeg András, a Debrecen edzője: –Az igazat megvallva, a kinti teljesítményünk nagyszerű volt, többet birtokoltuk a labdát, mint most hazai pályán. Sokkal több kapura lövésünk volt. Most játékban nem nyújtottunk annyit, de más volt az alaphelyzet, a játékosok kevésbé merték fölvállalni az előrejátékot, tudat alatt ott volt bennük, hogy őrizzék az előnyt. Nem rajtunk múlik, milyen ellenfeleket kapunk, felesleges is találgatni. Biztos vagyok benne, hogy mindegyik mérkőzés csodálatos élmény lesz. Nagyon komoly, európai hírű csapatokkal találkozunk, klasszis játékosok ellen lépünk majd pályára.

Herczeg András, a DVSC-TEVA edzője

Varga József, a visszavágó első góljának szerzője: –Az első félidőben nagy nyomást gyakorolt ránk a Levszki. El kell ismerni, a bolgárok ezúttal szervezettebben játszottak, de a két meccs alapján megérdemeltük a továbbjutást. Élmény volt ilyen közönség előtt játszani.

Eredmények

BL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók (zárójelben az első mérkőzés eredménye), bajnokok ága: Debrecen–Levszki Szófia (bolgár) 2:0 (2:1), Maccabi Haifa (izraeli)–Salzburg (osztrák) 3:0 (2:1), Zürich (svájci)–Ventspils (lett) 2:1 (3:0). Nem bajnokok ága: Anderlecht (belga)–Lyon (francia) 1:3 (1:5), Atlético Madrid (spanyol)–Panathinaikosz (görög) 2:0 (3:2).