2024. október 7., hétfő

Liverpool, Lyon, Fiorentina

LABDARÚGÁS – Oláh Lóránt: az olaszok ellen van esély a pontszerzésre
Teljesülni látszik Oláh Lóránt álma: csapata a Liverpoollal került egy csoportba. Fotó: foci24.com

Csütörtök délután Monacóban kisorsolták a Bajnokok Ligája csoportjainak beosztását. A magyar bajnok Debrecen, amely a svéd Kalmart, az észt Levadia Tallinnt és a bolgár Levszki Szófiát búcsúztatta az E csoportban kapott helyet, ahol a 2005-ös év győztese, az angol Liverpool, a francia Lyon és az olasz Fiorentina lesz az ellenfele. A csoportküzdelmek szeptember 15-től december 9-ig tartanak.

– Két csapat ellen szerettem volna játszani, az egyik a kedvencem, a Real Madrid, a másik pedig a Liverpool. Az utóbbi bejött, egy csoportba kerültünk az angolokkal, valamint még a Lyonnal és a Fiorentinával, amelyek ugyan nem sztárcsapatok, de nagyon erősek. Az ellenfelek közül talán a Fiorentina az, amely ellen, az én véleményem szerint van esélyünk a pontszerzésre, hiszen ők nem annyira meggyőzőek, az ő meccseiken legtöbbször szoros eredmény születik. Ami a Liverpoolt illeti, remélem alkalmam lesz pályára lépni az Anfield Roadon, hiszen átélni a hangulatot, az már magában egy óriási élmény lenne – nyilatkozta a sorsolás után a Magyar Szónak Oláh Lóránt, a Debrecen játékosa, aki az első vajdasági magyar játékos, aki bejutott a Bajnokok Ligája-csoportkörébe.

Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa a sorsolás után azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint három játékos, egy védő, egy középpályás és egy csatár érkezik a csapathoz az augusztus 31-én záruló átigazolási időszakban.

– Erről én még nem hallottam semmit, de logikus lépésnek tartom, hiszen a Debrecen megpróbálja megerősíteni a csapatát a még hátralevő néhány napban.

A BL 2009/10-es szezonjának csoportbeosztása, A csoport: Bayern München (német), Juventus (olasz), Bordeaux (francia), Maccabi Haifa (izraeli). B csoport: Manchester United (angol), CSZKA Moszkva (orosz), Besiktas (török), Wolfsburg (német). C csoport: Milan (olasz), Real Madrid (spanyol), Marseille (francia), Zürich (svájci). D csoport: Chelsea (angol), Porto (portugál), Atlético Madrid (spanyol), APOEL Nicosia (ciprusi). E csoport: Liverpool (angol), Lyon (francia), Fiorentina (olasz), Debrecen. F csoport: Barcelona (spanyol), Inter (olasz), Dinamo Kijev (ukrán), Rubin Kazany (orosz). G csoport: Sevilla (spanyol), Glasgow Rangers (skót), Stuttgart (német), Unirea Urziceni (román). H csoport: Arsenal (angol), AZ Alkmaar (holland), Olympiakosz Pireusz (görög), Standard Liege (belga).

Lionel Messi, a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona argentin támadója nyerte el az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által létrehozott Év Játékosa díjat. A BL csütörtöki, monacói sorsolása közben kihirdetett eredmények alapján a legjobb kapusnak járó elismerést Edwin van der Sar, a BL-döntős Manchester United holland hálóőre kapta, míg a legjobb védőnek John Terryt, a Chelsea csapatkapitányát választották. A középpályások különversenyében Xavi Hernandez, a Barca Európa-bajnok játékmestere diadalmaskodott, a támadók között pedig csapattársa, Messi végzett az élen. Életmű-díjat vehetett át a Milan nyáron visszavonult védője, Paolo Maldini, aki ötször nyert BEK-et, illetve BL-t.
Az európai Év Játékosa-díj győztesei, a legjobb kapus: Edwin van der Sar (holland, Manchester United)

A legjobb védő: John Terry (angol, Chelsea)
A legjobb középpályás: Xavi Hernandez (spanyol, Barcelona)
A legjobb csatár: Lionel Messi (argentin, Barcelona)
Az UEFA Év Játékosa: Lionel Messi
Életmű-díj: Paolo Maldini

A DEBRECEN MENETRENDJE

A Debrecen menetrendje a labdarúgó Bajnokok Ligája 2009/10-es idényének csoportküzdelmeiben, az UEFA honlapja alapján:

1. forduló, szeptember 16. szerda:

FC Liverpool (angol) - DVSC-TEVA

2. forduló, szeptember 29., kedd:

DVSC-TEVA - Olympique Lyon (francia)

3. forduló, október 20., kedd:

DVSC-TEVA - Fiorentina (olasz)

4. forduló, november 4., szerda:

Fiorentina - DVSC-TEVA

5. forduló, november 24., kedd:

DVSC-TEVA - FC Liverpool

6. forduló, december 9., szerda:

Lyon - DVSC-TEVA

Lesz-e okuk az örömre a BL-csoportkörében a debreceni játékosoknak? Fotó: foci24.com