2024. október 7., hétfő

Hatvan gyerek a fociklubban

LABDARÚGÁS
A csókai fociklub játékosai és vezetői

Mint arról már beszámoltunk, a Csóka csapata győzelemmel kezdte meg szereplését a Tisza Menti Ligában: a bánáti együttes magabiztosan, 4:0 arányban nyert a majdányi Tromeđa ellen, s ezzel is jelezte a vetélytársaknak, hogy a bajnoki cím legkomolyabb várományosáról van szó. A klub jelenlegi helyzetéről, a tervekről az egyesület elnökét, Saša Dulkát kérdeztük:

– Számunkra nagyon jókor jött a tartomány által kiírt pályázat, amelynek köszönhetően két gyakornokot alkalmazhatunk meghatározott időre: az egyik Csanádi István, a másik pedig Piri Ottó. Az előbbi a felnőtt csapatot és az utánpótlással is dolgozik, az utóbbi pedig csak a fiatalokat edzi. Talán valakik sokallják a két edzőt a gyerekeknek, de tudni kell, hogy a Csóka Labdarúgóklubba jelenleg 60 gyerek jár, így indokolt az edzők száma. A legfiatalabbak, vagyis a kezdők a Futball Hét elnevezésű ligában játszanak, amelyet tornarendszerben bonyolítanak le, az újoncok, a serdülők és a kadétok a Szabadkai Ligában szerepelnek.

• Mi a helyzet a felnőtt csapattal?

– Az előző idényben sajnos kiestünk a Szabadkai Ligából, így a 2009/2010-es szezonban a Tisza Menti Ligában szerepelünk. A cél egyértelműen a feljutás, s ennek érdekében a nyáron megerősítettük a keretünket: leszerződtettük Faragó Bojant és a törökkanizsai Obilićből Marko Kuzmanovot, valamint igyekeztünk megőrizni az elmúlt idényben szereplő csapat gerincét képező játékosokat, akik továbbra is oszlopos tagjai az együttesnek. A bajnoki főpróba jól sikerült, hiszen megnyertük a csókai-törökkanizsai községi kupát, miután a döntőben minimális arányban nyertünk a podlokányi Hajduk ellen. Ami a bajnokságot illeti, a már említett podlokányi Hajduk és a padéi Tisza tűnik a legkomolyabb ellenfelünknek, de biztos vagyok benne, hogy ellenünk mindenki a maximumot hozza ki majd magából.

• Az önkormányzat mennyire tudja kivenni a részét a klub támogatásából?

– A csókai önkormányzat igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, s mivel a gyerekek számát figyelembe véve élen járunk a községben, így nemrég a Művelődési és Oktatási Központ igazgatója, Kormányos László új hálókat adományozott a klubnak. Balázs Ferenc, a klub alelnöke, aki a csókai alpolgármester is próbál támogatókat találni, s, ha van rá lehetősége, akkor segíti a klub munkáját.

Kormányos László, a csókai Művelődési és Oktatási Központ igazgatója átadja a hálókat Dulka Sašának, a Csókai Labdarúgóklub elnökének