2024. október 7., hétfő

Krivokapić Nagyváradon debütál

KÉZILABDA

A vajdasági származású Milorad Krivokapić is tagja a szeptember 19-i Marian Cozma-emlékmérkőzésen pályára lépő magyar férfikézilabda-válogatott keretének. Csoknyai István szövetségi kapitány hétfőn hozta nyilvánosságra, kikre számít a nagyváradi találkozón. A frissen kinevezett szakvezető elmondta: több játékost szeretne kipróbálni, ám most nem számíthat minden külföldön szereplőre. Krivokapić, a Pick-Szeged jobbátlövője, több mint három éve játszott legutóbb a szerb válogatottban, így nincs akadálya a szereplésének. A veszprémi Perez Carlos is kerettag volt, ám ő vasárnap megsérült.

– Már az elmúlt időszakban is volt arról szó, hogy magyar válogatott leszek, ám ez egészen ez év júniusáig nem történhetett meg, ugyanis most múlt el három év, azóta, hogy utoljára szerepeltem a szerb nemzeti együttesben. Akkor a 2006-os világbajnokság pótselejtezőjében a Csehország elleni mérkőzésen léptem pályára. Nem tudom, sőt fogalmam sincs arról, s bevallom, nem is gondolkodtam arról, hogy azért kerültem be a magyar keretbe, mert nemrég felröppent egy hír, hogy Nagy Laci, a magyar csapat kapitánya, a Barcelona jobbátlövője kacérkodik a gondolattal, hogy spanyol állampolgár legyen, s egy nap majd a spanyol válogatottban lépjen pályára – nyilatkozta tegnap Krivokapić a Magyar Szónak.
• A 2010-es Európa-bajnokságot január 19. és 31. között rendezik meg Ausztriában. Elképzelhető, hogy Nikola Eklemovićon kívül még egy szerbiai születésű játékos helyet kap a magyar csapatban?

– Az első mérkőzésemet a magyar együttesben szeptember 19-én játszom majd Románia ellen, s azon a meccsen szerintem sok minden kiderül majd. Mivel csak egy idegenlégiós lesz a magyar válogatottban, így a beilleszkedéssel nem hiszem, hogy gondok lesznek, hiszen a csapatot a szegedi klubtársaimon kívül veszprémi és dunaújvárosi játékosok alkotják, akiket már évek óta ismerek. A nagyváradi mérkőzésen jelen lesznek a szövetség képviselői is, s a találkozó után minden bizonnyal leülünk megbeszélni a további terveket, s ha sikerül olyan megállapodást kötnünk, akkor Eklemović mellett talán én is pályára léphetek Ausztriában. Ami engem illet, nagyon szeretném, ha így történne.

• Szerbiában az utóbbi időben sokan bírálták Sterbik Árpádot, Nikola Eklemovićot, Nenad Puljezevićet, amiért úgy döntöttek, hogy a jövőben nem a szerb, hanem egy másik válogatott erősítenek.

– Egyelőre még nem hallottam semmi negatív kritikát a döntésemmel kapcsolatban, de azt megjegyezném, hogy engem az utóbbi három évben senki nem hívott a szerb szövetségből. Tudom, hogy most ott is új szelek fújnak, nem hosszabbították meg Jovica Cvetković szerződését. Nem tudom, hogyan döntöttem volna, ha Szerbiából is keresnek, de így, hogy még egy telefonhívás se történt, a döntésem szerintem indokolt.

A keret, kapusok: Fazekas Nándor (Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr). Balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Halász Máté (Tatabánya). Balátlövők: Katzirz Dávid (Szeged), Diaz Ivo (Tatabánya). Irányítók: Nikola Eklemović (Veszprém), Nagy Kornél (Dunaferr). Jobbátlövők: Milorad Krivokapić (Szeged), Ancsin Gábor (Löwen), Harsányi Gergely (FTC). Jobbszélsők: Iváncsik Tamás (Veszprém), Gulyás Péter (Veszprém). Beállósok: Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Szeged), Herbert Gábor (Szeged).

Milorad Krivokapić