2024. október 8., kedd

Antić az új kapitány?

LABDARÚGÁS

Az utóbbi napokban egyre több bíráló írás jelent meg a szerbiai olimpiai labdarúgó-válogatott pekingi szerepléséről, s a szakértők szerint igencsak inog a kispad Miroslav Đukić, aki az olimpiai és a felnőtt nemzeti együttes szövetségi kapitánya alatt. A belgrádi Sportski žurnal napilap nem hivatalos értesülése szerint már meg is van a Partizan egykori edzőjének az utódja, aki nem más, mint Radomir Antić.

Ha a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (SZLSZ) úgy dönt, hogy felbontja a szerződést Đukićtyal, akkor is ki kell fizetnie a megbeszélt 220000 eurót. Ami Đukić eddigi eredményeit illeti, azok nem sok jóról tanúskodnak, hiszen a kilenc mérkőzésen négy döntetlen (Macedónia 1:1, Írország 1:1, Kína 0:0, Ausztrália 1:1), négy vereség (Oroszország 1:2, Németország 1:2, Argentína 0:2, Elefántcsontpart 2:4) és egy győzelem (Sanghaj válogatottja 6:0) a mérleg.

Minimális Partizan-győzelem

A szerbiai Meridian Szuperliga 1. fordulójának utolsó mérkőzésén a belgrádi Partizan Zoran Tošić 68. percben lőtt góljával minimális arányban nyert a nagybecskereki Banat ellen. A fővárosi fekete-fehér együttes az egész találkozón mezőnyfölényben játszott, de a vendégek kiválóan védekeztek. A mérkőzés legjobbja a nemrég még az olimpiai válogatottal Pekingben tartózkodó Tošić volt, aki a 40. percben kiharcolt egy tizenegyest, de Nenad Đorđević nem tudta gólra váltani a büntetőt.

ZOMBORI LIGA

Fordítottak a vasutasok

Zombor: ŽAK–Radnički 5:1 (0:1)

ŽAK-pálya, 200 néző, vezette: Novaković (Kúla). Góllövők: Čuljak a 46., a 75., M. Vuković az 55., S. Berleković a 63., Kojić a 78., illetve Jokanović a 12. percben.

ŽAK: Dubravac, A. Vuković, Vukas, Vranić, Banić, S. Berleković, Tešić, V. Berleković (Jovanović), M. Vuković, Kojić, Čuljak.

Radnički: Stošić, Zlatanović (Jovanović), Jovović, Daljanin, Kardinal, Todorović, Jokanović, Dedeić, Četković, Mušikić (Manasijević), Dakić (Trifunović).

A vasutasok az első öt percben három százszázalékos gólhelyzetet is kihagytak. A büntetés az ellenfél első akciójából jött, Jokanović ugyanis a hálóba talált. A 36. percben V. Berleković még a tizenegyest sem tudta értékesíteni. A második játékrészben azonban minden a várakozásnak megfelelően alakult, a ŽAK labdarúgói meggyőzően játszottak és könnyedén győztek.

Bükszállás: Omladinac–Graničar 2:0 (2:0)

Omladinac-pálya, 200 néző, vezette: Opačić (Apatin). Góllövők: Janić a 22., Mijić a 44. percben.

Omladinac: Tintor, Topalov (Dragaš), Kovačić, Divljak, Sl. Đurđev, Karalić, Mijić, Janjić, Vladisavljević (Bezbadica), Rajšić, Benyák (Si. Đurđev).

Graničar: Komazec, Šuša, Brala, Knežević, Andrić, Kožul (Trivić), Vidić, Gnjatović (A. Milanko), Bjedov, M. Milanko, Bajai.

A hazaiak jobb teljesítményt nyújtottak és megérdemelten szerezték meg a győzelmet. Ennek ellenére ők és a vendégek is elégedetlenek voltak a játékvezető tevékenységével.

Az 1. forduló: Kula–Polet 0:2, Lipar–Mladost 1:0, Kordun–Borac 2:0, Prigrevica–Rusin 2:1, Jedinstvo (Ú)–Zadrugar 0:4, Omladinac–Graničar 2:0, Jedinstvo (K)–BSK 3:3, ŽAK–Radnički 5:1.

A következő forduló: Polet–Radnički, BSK–ŽAK, Graničar–Jedinstvo (K), Zadrugar–Omladinac, Rusin–Jedinstvo (Ú), Borac–Prigrevica, Mladost–Kordun, Kula–Lipar.

Győri siker

Bajzát Péter három gólt szerzett a REAC ellen 4:2-es győzelmet arató győri csapatban a Soproni Liga 4. fordulójában. A forduló utolsó mérkőzésén nem bírt egymással a Nyíregyháza és a Debrecen.

Soproni Liga, 2. forduló: Győr–REAC 4:2 (Bajzát 63., 90., 90+2., Kovács I Zoltán 72., illetve Dancs 43., Lisztes 77.), Nyíregyháza–Debrecen 1:1 (Apostu 50., illetve Leandro 28.).

Előny a Valenciánál

Egy góllal nyerte a spanyol Szuperkupa első felvonását a kupagyőztes Valencia a bajnok Real Madrid ellen.

Spanyol Szuperkupa: Valencia–Real Madrid 3:2 (Mata 56., Villa 59., Vicente 81., illetve Van Nistelrooy 14., 68.).

Simán nyert a Marseille

A francia bajnokság 2. fordulójának utolsó mérkőzésén a Marseille 4:0-ra nyert az Auxerre ellen. A hazaiak góljait Niang a 17., Grichting (öngól) a 63., Grandin a 76. és Zenden a 86. percben lőtték. Két forduló után a Marseille négy ponttal a második, az Auxerre pedig három ponttal a 15. helyen áll.