2024. július 18., csütörtök

Jövőre is lesz Strongman

Népszerű sportolók és újabb versenyszámok várják a közönséget

A jövő évi Strongman-kupa egyik fordulóját ismét Szabadkán megrendezik majd meg. A bajnokok ligájának szabadkai versenyére május 9-én kerül sor a főtéren, s az Eurosport csatorna várhatóan ismét tudósítani fog róla.

Az esemény jó reklám a városnak és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Szabadka újra a sportok városává váljon. Az idén mintegy tízezer ember volt kíváncsi az erős emberek vetélkedőjére, ezért jövőre mindenképpen szem előtt fogjuk tartani, hogy nagyobb lelátókat biztosítsunk a közönség számára, egyfajta arénát kialakítva. Az eseménynek több támogatója is lesz, az egyik mindenképpen Szabadka város önkormányzata – tudtuk meg Andrija Romićtól, az idei verseny főszervezőjétől.

Katona Ervin , aki az idei Strongman Ligában második helyezést ért el, elmondta, hogy a bajnokok ligájának jövőre valószínűleg még több állomása lesz, mint eddig, ami annak is köszönhető, hogy egyre népszerűbbé válik a sportág. Az idén a szabadkai volt az egyik legnehezebb verseny, s a tervek szerint ez így marad jövőre is. Hat számban fogják próbára tenni erejüket a legismertebb strongmanek, de hogy a közönségnek is érdekesebb legyen, néhány versenyszámot megváltoztatnak majd, hogy olyan erőpróbákat is bemutassanak, amit az idei ligában nem láthattak. Vastag Emil , az egyik szervező arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel nehéz versenyszámokra lehet számítani jövőre is, könnyen megtörténhet, hogy megdől majd néhány rekord is.