2024. július 16., kedd
SAKK

Kezdődik Zenta bajnoksága

Január 18-a és február 24-e között tartják meg Zenta város idei nyílt sakkbajnokságát a klub helyiségeiben. A 9 fordulós, svájci rendszerű versenyre a nevezési díj 500 dinár felnőtteknek és 200 dinár (15 éves korig) gyerekeknek, a játéktempó 90 perc + 30 másodperc lépésenként. Az első díj 7000 dinár (+ serleg), a teljes díjalap 29 000 dinár. Az első forduló pénteken, 18-án 17.30 órakor kezdődik, a további fordulókat hétvégente tartják. Benevezni e-mailben (sentachess@gmail.com), illetve mobiltelefonon (063/534 – 821) lehet. A versenyt a FIDE nem élőpontozza.

Bánáti fölény Zentán

Első ízben bonyolították le Zenta nyílt serdülő sakkbajnokságát, amely bánáti fölénnyel ért véget. A 7 fordulós, svájci rendszerű versenyt a nagykikindai Milanko Bilić nyerte, második a tiszaszentmiklósi Stefan Grbin lett, harmadik pedig a szintén nagykikindai Marijana Bilić, mindhárman 5,5 pontot szerezve.

A legjobban helyezett zentai a negyedik helyen 5 ponttal végző Boros Áron, ugyanennyi pontja lett a szintén zentai Rózsa Mártonnak.

A további sorrend: Barbul és Sípos (mindketten tiszaszentmiklósiak), Cvijanović és Boros Tamás (mindketten Zentáról) 4 pont, Bálint K. 3, Bálint T., Bálint H., Kruška, Birclin 2, Parigrosz 1,5, Ninčić 1 pont (valamennyien Zenta).

A dobogósok jutalma oklevél, sakk-könyv és ajándékcsomag, a legjobban helyezett zentai pedig oklevélben és ajándékcsomagban részesült.