2024. október 7., hétfő

Veszni látszik a havi egy kilogramm ingyenkolbász

XXI. FÉRFI KÉZILABDA VB – HORVÁTORSZÁG Szerbiára és Magyarországra is nehéz mérkőzés vár ma délután Macedónia, illetve Dél-Korea ellen

Munkatársunk helyszíni tudósítása

Zágrábban a szombat volt a nagy nap: lehetett kiabálni, inni, sokáig kimaradni, ugyanis másnap nem kellett a munkahelyre, iskolába menni. Ezt a horvátok ki is használták, s rengetegen szurkoltak válogatottjuknak a magyar csapat ellen. Ki a helyszínen, ki a televízió előtt, de nagyon sokan voltak a Jelačić téren felállított nagyméretű sátorban, ahol már éjfélkor is folyt a sör, s fogyott a kranji kolbász. Másnap, vagyis vasárnap már 23 órakor alig lézengett valaki a főtéren, s a szlovákok ellen a szurkolás sem volt olyan erőteljes, mint egy nappal korábban. Hétfőre pedig mindenki megnyugodott, csend honolt a városban, s ha nincsenek az autókon és a buszokon a horvát zászlók, akkor a sportban nem járatosak az sem tudják, hogy itt valamilyen világbajnokság zajlik. Jegyet gond nélkül lehetett venni a mai három találkozóra, igaz négyszáz kunába került, de, ha a horvátok legyőzik a franciákat, akkor a zágrábi drukkereknek megérte annyi pénzt kiadni.

A sajtótribün előtt a horvát pókember egész meccsen fújta a dudáját, szerencsére legtöbbször ülve…

A magyar szurkolóknak csak abban az esetben éri meg kifizetni az 55 eurót, ha Hajdu János csapata nyer Dél-Korea ellen, mivel akkor valószínű, hogy az 5. helyért játszhat majd. Nagyon nehéz feladatnak tűnik ez, hiszen a franciák is szenvedtek az első félidőben az ázsiaiakkal, ugyanis a szünetre 15:15.ös eredménnyel mentek a csapatok. Aztán, hogy Onesta mit mondott a galloknak, jó lenne tudni, mert valami hasonlót kellene mondani a magyar játékosoknak is a mai meccs előtt, hiszen a franciák a második félidőben összesen hat gólt kaptak, ami koreai szemszögből nézve igen gyenge teljesítmény, ami már majdnem vetekedett a szerbek hét góljával, amit a lengyelek ellen dobtak az első harminc percben. A koreai nyitott védekezés ellen Gál Gyula, a beállós lehet a jó megoldás, akinek azonban nem lesz könnyű dolga, mivel a beállósig nagyon nehéz eljuttatni a labdát.
A szerb együttes a Zadarból érkező hírek és nyilatkozatok szerint kiheverte a lengyelek elleni 12 gólos vereséget, s ma mindent megtesz majd a győzelemért a Kiril Lazarov vezette Macedónia ellen. Momir Ilić szerint a szerb csapatnak nagyon jól jött a tegnapi szabadnap, mivel számukra nagyon megterhelő a világbajnoki szereplés, ugyanis ők három éve nem voltak világversenyen, s a végére úgy tűnik, hogy nagyon elfáradtak. A macedónok a mérkőzések első félidejében mindig jól játszanak, de ha nem sikerül tetemesebb előnyre szert tenniük, akkor a második játékrészre eltűnik belőlük a tűz, s akkor az ellenfélnek már könnyebb dolga van. Zadarban is szenzációs szurkolótáboruk van, nagyjából olyan, mint Varaždinban volt, ami a szerbek ellen biztosan, hogy még hangosabb lesz, mint eddig.
A német csapat a norvégek elleni egygólos vereség miatt igen nehéz helyzetbe került. Ha ma nem nyer, a Norvégia – Lengyelország találkozó pedig nem döntetlennel ér véget, Heiner Brand csapata, vagyis a címvédő nem jut be az elődöntőbe. Ami azt is jelentené, hogy a bajszos szövetségi kapitány lemondhat a havi egy kilogramm kolbászos adagjáró, ugyanis egy gummersbachi hentes a világbajnokság előtt kijelentette, amennyiben a német csapat ismét világbajnok lesz, úgy Brand havonta egy kiló kolbászt kap tőle ajándékba, élete végéig! Az ingyenkolbászból akkor se lesz semmi, ha Németország döntetlent játszik, Norvégia pedig nyer, mivel akkor ugyanannyi pontjuk lesz, s az egymás közötti eredmény az északiaknak kedvez.
A II. csoport vasárnap esti mérkőzésén: Horvátország–Szlovákia 31:25.
A táblázat:
1. Franciao. 4 4 0 0 120:90 8
2. Horváto. 4 4 0 0 115:99 8
3. Magyaro. 4 1 1 2 99:108 3
4. Szlovákia 4 1 1 2 98:110 3
5. Svédo. 4 1 0 3 108:114 2
6. Dél-Korea 4 0 0 4 92:111 0
A II. csoport vasárnap esti mérkőzésén
: Dánia–Macedónia 32:24.
A táblázat:
1. Dánia 4 3 0 1 129:120 6
2. Németo. 4 2 1 1 122:106 5
3. Lengyelo. 4 2 0 2 119:111 4
4. Norvégia 4 2 0 2 108:110 4
5. Szerbia 4 1 1 2 121:133 3
6. Macedónia 4 1 0 3 104:123 2