2024. október 8., kedd

ASZTALITENISZ – Tóth Éva országos bajnok!

A hétvégén Versecen rendezték meg a serdülő asztaliteniszezők országos bajnokságát. A fiúknál a C. zvezda játékosai, a lányoknál pedig a zentaiak voltak a legsikeresebbek. Dragan Subotić, a belgrádi piros-fehérek játékosa három aranyérmet nyert a versenyen, míg a zentai Tóth Éva két arannyal és egy ezüstéremmel fejezte be a tornát. A torna legkellemesebb meglepetése minden kétséget kizáróan a zentai Maksuti Anetta, aki annak ellenére, hogy még újonc, egyéniben bejutott a döntőbe, párosban pedig – Tóthtal az oldalán – a harmadik helyen végzett. Említést érdemel még, hogy az országos bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesének tartott Anelija Lupulescu már az 1. fordulóban búcsúzott, miután kikapott a csókai Nikoleta Nikolićtól.

A verseny végeredménye, fiúk, egyéni: 1. Dragan Subotić (C. zvezda), 2. Boris Mihajlović (Borac – Čačak), 3–4. Dalea Kristijan (C. zvezda) és Gojko Komad (Ókér).

Páros: 1. Dragan Subotić/Kristijan Dalea, 2. Gojko Komad/Boris Mihajlović (Ókér/Borac), 3–4. Mészáros Tamás/Srđan Ćalasan (Csóka/Ókér) és Igor Džudžar/Dušan Starević (Vojvodina).

Lányok, egyéni: 1. Tóth Éva (Zenta), 2. Maksuti Anetta (Zenta), 3–4. Kormányos Zsanett (Csóka) és Dijana Holok (Banat – Nagybecskerek).

Páros: 1. Aleksandra Radonjić/Gyurcsik Alíz (Zenta), 2. Dijana Holok/Anelija Lupulescu (Banat/Versec), 3–4. Tóth Éva/Maksuti Anetta (Zenta) és Nikoleta Nikolić Kormányos Zsanett (Csóka).

Vegyes páros: 1. Dragan Subotić/Tóth Éva (C. zvezda/Zenta), 2. Kristijan Dalea/Anelija Lupulescu (C. zvezda/Versec), 3–4. Boris Mihajlović/Aleksandra Radonjić (Borac/Zenta) és Gojko Komad/Fenyvesi Anna Zsófia (Ókér/Topolya).