2024. október 7., hétfő

César miatt a kocka nincs elvetve

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Se a Manchester Unitednek, se az Internek nem sikerül előnyt szereznie a március 11-én sorra kerülő visszavágóra a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután a két csapat első mérkőzése gólnélküli döntetlennel ért véget, így Manchesterben ugyanott kezdik a csapatok, ahol kedden este Milánóban abbahagyták, vagyis a nullán. A döntetlennek inkább az Inter örülhetett, ugyanis Ferguson kiválóan megszervezte a védelmet ( Ferdinand párja Evans volt), amelynek nem sok dolga akadt, mivel Fletcher, Park és Carrick a védekezésből is kivették a részüket, és a támadást, aminek köszönhetően Ronaldo és Giggs előtt is adódott gólszerzési lehetőség, ám Júlio Cesar , a hazaiak kapusa többször is bravúrosan védett, így a kocka még nincs elvetve, vagyis mindkét együttes továbbjuthat.

A lyoni Juninho (sárgában) gólt, Samuel Eto'o (Barcelona) pedig kapufát lőtt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén

A Lyon a kiváló szabadrúgáslövő Juninhónak és a Barcelonába nem való Valdés óriási hibájának hála szerezte meg a vezetést a katalánok ellen, amikor a 7. percben a bal oldalról, nagyjából egy vonalban a 16-os sarkával, nem beadta a labdát, hanem kapura lőtte: Valdés elszámította magát, s a vége az lett, hogy ő és a labda is a kapuban kötött ki. A Barcelona egy lyoni védelmi hiba után egyenlített, amikor Cris egy szöglet után elfeledkezett Henryről. A hazaiak (Benzema) és a vendégek (Eto'o) egy kapufáig jutottak, így az eredmény igazságosnak mondható.

Az Arsenal játékosai boldogok voltak, hogy legyőzték a Romát, de az olaszok még az angoloknál is elégedettebbek lehetnek, ugyanis a helyzetek alapján három-négy góllal is kikaphattak volna. Van Persie kiharcolta és be is lőtte a büntetőt, azonban Bendtner, habár nemrég azt nyilatkozta, hogy ő a londoni csapat legjobb csatára, kedden azt bizonyította, hogy inkább szájhős, mint vérbeli támadó...

Hiába vezetett az Atlético Madrid kétszer is a Porto ellen, a vendégek Lisandró Lopez góljaival mindkétszer egyenlítettek. A portugálok kapusa, Hélton nyugodtan kezet foghat Valdés-zel, ugyanis az első félidő végén Forlán lövését kezdők módjára próbálta megfogni, így a gyengécske lövés után a labda a hálóban kötött ki.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Inter–Manchester United 0:0, Lyon–Barcelona 1:1 (Juninho 7., ill. Henry 67.), Atlético Madrid–Porto 2:2 (Rodriguez 3., Forlán 45., ill. Lopez 22., 72.), Arsenal–Roma 1:0 (Van Persie 37.).
A visszavágókat március 11-én játsszák.