2024. október 7., hétfő

Karakašević veszített, majd lemondott

ASZTALITENISZ

A z Európai Nemzetek Ligájának első fordulójában a franci áktól elveszített mérkőzés után Aleksandar Karaka šević bejelentette, nem elnöke többé a Belgrádi Asztalitenisz-szövetségnek, amely nem segített Karaka ševićnek a szervez ésben. A szerb válogatott első számú játékosa elmondta, hogy pár perccel a mérkőzés előtt neki kellett keresnie a francia játékosokat, szaladgált, s ez az idegeskedés kihatott a játékára is. A német Plüderhausen játékosa mindkét találkozóját elveszítette, s mivel Bojan Milo šević is kikapott (1:2-nél öt szettlabdája volt) , a franciák két ponttal a tarsolyukban távoztak Belgrádból.

A Mellik Zoltán vezette felfiatalított női válogatott 3:1-re veszített Csehországtól. Bizakodásra ad okot Molnár Mónika győzelme Štrbikova ellen, hiszen, ha Erdélyi Annamária és Fehér Gabriella is a csapatban lett volna, akkor akár a győzelem is elérhető közelségbe lehetett volna.

Európai Nemzetek Ligája, 1. forduló, férfiak, II. divízió, B csoport: Szerbia–Franciaország 1:3 (Karakašević–Salifou 0:3, Milošević–Mattenet 1:3, Jevtović–Lebesson 3:0, Karakašević–Mattenet 1:3), Magyarország–Horvátország 1:3 (Nagy–Tošić 3:2, Zombori–Gacina 0:3, Kosiba–Zubčić 2:3, Nagy–Gacina 1:3).
Nők, I. divízió, A csoport: Olaszország–Magyarország 3:2 (Tan-Monfardini–Ambrus 3:1, Stefamova–Póta 1:3, Steshenko–Lovas 1:3, Tan-Monfardini–Póta 3:2, Stefanova/Steshenko–Ambrus/Madaras 3:2), Horvátország–Románia 3:2 (Vajda–Samara 0:3, Durak–Dodean 0:3, Boros–Hirici 3:0, Vajda–Dodean 3:2, Durak/Boros–Samara/Hirici 3:1). II. divízió, A csoport: Csehország–Szerbia 3:1 (Vačenovska–Galonja 3:0, Štrbikova–Molnár 1:3, Hadačova–Todorović 3:0, Vačenovska–Molnár 3:0), Svédország–Oroszország 3:0.