2024. október 8., kedd

ASZTALITENISZ – Kétbusznyi újvidéki szurkoló?

Kedd délután 5 órai kezdettel rendezik meg a 2007/2008-as női Szuperliga döntőjének első mérkőzését, melyen az alapszakaszban második helyezett Zenta az bajnokságban eddig veretlen Vojvodinát fogadja.

Ez várja az újvidékieket Zentán...

A Zenta sorozatban hatodik bajnoki címét szerezhetné meg, míg az újvidékiek már nagyon szeretnék megtörni a Tisza-partiak egyeduralmát.

A székvárosból érkező hírek szerint az újvidékiek ezúttal igen komoly szurkológárdával érkeznek majd a zentai mérkőzésre, ugyanis úgy tervezik, hogy két autóbusznyi focidrukker érkezik majd Zentára. Ha ez így lenne, akkor a fantasztikus hangulat már eleve adott, azzal, hogy nagy kérdés, a labdarúgódrukkerek tudják-e, pingpongmeccsen mikor szoktak tapsolni, kiabálni, és mikor nem... Mindenesetre a népes hazai szurkolótábor felkészült a meccsre, s nagyon bízik benne, hogy a három fiatal (Gyurcsik Aliz, Aleksandra Radonjić, Tóth Éva) és a két rutinosabb játékos (Tápai Éva, Tőke Márta) a csókai Mellik Zoltán edző vezetésével ismét egy szép győzelemmel örvendezteti meg őket. Sok minden függ az első két mérkőzéstől, a párosok küzdelmétől, ugyanis ha valamelyik csapatnak sikerülne 2:0-s vezetésre szert tenni, az igen nagy pszichikai előnyhöz jutna. Jó hír a zentaiaknak, hogy az alsótáblán szereplő páros, a Radonjić/Gyurcsik a hétvégén az országos ifibajnokságon kiválóan játszott, s legyőzte az újvidéki Todorović/Radak duót, igaz, Zentán valószínűleg Todorović párja Bogdanović lesz, míg a felsőtáblán Radak és Plavšićjátszik Tőke és Tápai ellen.

A két csapat utoljára az alapszakaszban találkozott Zentán, s akkor a hazaiak katasztrofális kezdés után (4:0 volt a Vojvodinának) végül megmentették az egyik pontot, hiszen 5:5-ös döntetlen lett a mérkőzés végeredménye.

A mai mérkőzésen bármi megtörténhet, az azonban biztos, hogy rendkívül izgalmas és érdekes mérkőzésre van kilátás, így aki kedd délután a zentai asztaliteniszklubban lesz, az biztosan nem fog unatkozni.