2024. október 7., hétfő

Guardiola az angolokra feni a fogát

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA
Nemanja Vidić ezzel a fejessel szerezte meg a vezetést a Manchester Unitednek

Négy angol (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United), egy spanyol (Barcelona), egy német (Bayern München) és egy portugál (Porto) – így néz ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye. Elsőre szemet szúr az angolok nagy fölénye, és az, hogy a világbajnok Olaszország egyetlenegy klubbal sem képviselteti magát a negyeddöntőben.

Szerda este a Manchester United a szerb Nemanja Vidić korai fejes góljának köszönhetően gyorsan megszerezte a vezetést az Inter ellen, s habár a Mourinho által vezetett milánóiaknak voltak helyzeteik (Ibrahimović fejese a szemöldöklécen csattant), a második félidő elején Cristiano Ronaldo, ugyancsak egy fejes góllal, beállította a 2:0-s végeredményt.

– Az eredmény nagyon jó és elégedett is vagyok, de a játékkal egyáltalán nem. Amikor az Intert kaptuk ellenfélül, tudtam, hogy a lehetséges vetélytársak közül a legerősebbet kaptuk. A milánói egy tapasztalt együttes, amelynek hét pont előnye van az olasz bajnokságban. Azt is tudtuk, hogy az olaszok ellen nem lehet könnyen győzni, s ez szerda este be is bizonyosodott – mondta Sir Alex Ferguson, az MU edzője.

– Nagyon fontos gólt lőttem, de az én feladatom elsősorban az ellenfél támadásainak a megállítása, és az, hogy ne kapjunk gólt, amit teljesítettem is – mondta Vidić, aki hozzátette, most nem érnek rá ünnepelni, hiszen a hétvégén az angol bajnokságban a Liverpool ellen lépnek pályára, s amennyiben nyernek, akkor karnyújtásnyira kerülnek a címvédéstől.
– El kell felejtenünk az Intert. A Real Madridnak négy gólt lövő, kiváló formában levő Liverpoolt fogadjuk az Old Trafford Stadionban, s remélem, sokkal jobban játszunk majd, mint az Inter ellen.
A Barcelona két perc alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését a Lyon ellen, hiszen Henry a 25. és a 27. percben is betalált, s a szünetre 4:1-es előnnyel mehettek a katalánok. Pepe Guardiola, a Barcelona edzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, örülne, ha a négy angol együttes közül kapná valamelyiket, ugyanis ha BL-t szeretnének nyerni, akkor előbb vagy utóbb a legerősebbeket is le kell győzniük.

Az olasz foci kedvelői minden bizonnyal egyetértenek Tottival, a Roma csapatkapitányával, aki szerint nem érdemelték meg, hogy kiessenek a Bajnokok Ligájából. Hiszen ledolgozták egygólos hátrányukat, s végül a 11-esek rosszabb értékesítése után estek ki az Arsenal ellen, így biztos, hogy nem lesz olasz résztvevője a római BL-döntőnek. Az angolok soraiból a brazil-horvát Eduardo volt pontatlan, míg a hazaiak közül a montenegrói Vučinić és Tonetto hagyta ki a büntetőt.

A Porto gól nélküli döntetlent játszott az Atlético Madriddal, és ez is volt a céljuk a portugáloknak, ugyanis az első mérkőzés 2:2-vel ért véget, így Jesualdo Ferreira együttese is bejutott a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók (zárójelben az első mérkőzés végeredménye és a gólszerzők): Roma–Arsenal 1:0 (0:1, Juan 9.) – tizenegyesekkel 6:7, Manchester United–Inter 2:0, (0:0, Vidić 4., Ronaldo 49.), Barcelona–Lyon 5:2 (1:1, Henry 25., 27., Messi 40., Eto’o 43., Keita 90., ill. Makoun 44., Juninho 48.), Porto–Atlético Madrid 0:0 (2:2).

A vastag betűvel szedett csapatok jutottak a negyeddöntőbe, melynek sorsolását március 20-án tartják.