2024. október 8., kedd

Halálunalom a halálcsoportban

LABDARÚGÁS

Románia–Franciaország 0:0 (0:0)

A két csapat, a román és a francia 1996-ban, az angliai Eb-n is egymás ellen kezdte meg a szereplését. Akkor a franciák Dugarry találatával minimális arányban nyertek. A 13. Európa-bajnokságon is hasonló volt a helyzet, vagyis egymás ellen mutatkozott be a két csapat.

A találkozó első félideje azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mivel az első negyedórát leszámítva semmi említésre méltó esemény, a cseréket és a sárga lapokat leszámítva, meg azt, hogy, Mejuto González bíró két perc hosszabbítás után lefújta az első játékrészt. A második félidő elején szintén volt egy kis izgalom, de utána az volt az embernek az érzése, hogy mindkét csapat úgy gondolta, az első mérkőzésen nem szabad kikapni. A C jelzésű kvartett, amelyet a franciák, az olaszok és a hollandok miatt elneveztek halálcsoportnak, első mérkőzése, mint ahogy a fentiekből is kiderült, halálunalmasra sikeredett. A franciáknak ezen különösebben nem kell idegeskedniük, hiszen tőlük már megszoktuk a rossz kezdést. A 2006-os németországi vb-n két forduló után mindössze két pontjuk volt, ugyanis Svájccal és Dél-Koreával is döntetlent játszottak.

A mérkőzés jegyzőkönyve: Románia–Franciaország 0:0 (0:0)

Zürich, 30.000 néző, vezette: Mejuto González (Spanyolország).

Románia: Lobont, Contra, Tamás, Goian, Rat, Chivu, Radoi (Dica), Cocis (Codrea), Mutu (M. Nicolae), Nicolita, D. Niculae.

Franciaország: Coupet, Abidal, Gallas, Thuram, Sagnol, Malouda, Makelele, Toulalan, Ribéry, Anelka (Gomis), Benzema (Nasri).