2024. október 8., kedd

Egy Villa – három gól

LABDARÚGÁS

Spanyolország–Oroszország 4:1
A D csoport első mérkőzésén spanyol győzelem született, miután a Luis Aragones vezette hispánok 4:1-re nyertek Oroszország ellen. A spanyol válogatott jobban játszott és megérdemelten nyerte meg a találkozót.

A mérkőzés legjobbja David Villa volt, aki az első félidőben két gólt is lőtt. Az elsőnél nem volt nehéz dolga, hiszen a munka nagy részét Torres elvégezte helyette, neki „csak” időben kellett érkeznie és az üres kapuba kellett passzolnia. A gól után az oroszok megpróbáltak egyenlíteni, de csak egy kapufáig jutottak, ami azonban bizonyította, hogy a spanyol védelem azért sebezhető, s Puyol és Marchena középen nem mindig a legjobban helyezkedik. Egy perccel a félidő vége előtt Iniesta forgolódott a 16-os előterében, s mikor már úgy nézett ki, hogy csak hátrafelé tud passzolni, akkor a Barcelona középpályása szenzációsan tálalt Villa elé, aki a kimozduló Akinfejev lába alatt lőtt a kapuba. A második félidőben mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, s ebből az oroszok egyet, a spanyolok pedig kettőt használtak ki. A 75. percben ismét Villa volt a főszereplő, aki Fabregas átadása után a rövid sarokba lőtt. A 13. kontinensbajnokság első mesterhármasa tehát a spanyol David Villa nevéhez fűződik, aki mögött a góllövőlistán a kétgólos Lukas Podolski áll. A szépítőgól az oroszoknak a 86. percben jött össze, amikor egy szöglet után Pavlicsenko talált a kapuba. A kegyelemdöfést a csereként beállt Fabregas adta meg a találkozó utolsó percében.

A mérkőzés jegyzőkönyve: Spanyolország–Oroszország 4:1 (2:0)

Salzburg, 30.000 néző, vezette: Konrad Palutz (Ausztria). Góllövők: Villa a 20., a 44. és a 75., Fabregas a 90., illetve Pavlicsenko 86. percben.

Spanyolország: Casillas, Ramos, Puyol, Marchena, Capdevilla, Silva (Alonso), Xavi, Senna, Iniesta (Cazorla), Torres (Fabregas), Villa.

Oroszország: Akinfejev, Zsirkov, Kolodin, Sirokov, Anjukov, Szemak, Biljaletdinov, Szemsov (Torbinszki), Zirijanov, Szicsev (Bisztrov, Adamov), Pavlicsenko.