2024. október 8., kedd

Újabb portugál győzelem

LABDARÚGÁS

Csehország–Portugália 1:3

Portugália megszerezte második győzelmét is az Eb-n, miután az A csoport 2. fordulójában két góllal nyert Csehország ellen. Az első félidő elején kicsit egy szép akció után, Ronaldo próbálta elvinni Čech mellett a labdát, de a kapus védett, azonban a játékszer Deco elé került, aki, ha üggyel-bajjal is, de a gólvonal mögé juttatta a labdát.

A gól után a luzitánok leálltak, kicsit visszavettek az iramból, s ez gyorsan megbosszulta magát. Sionko bolondította a portugál védőket, s végül egy szögletet harcolt ki. A beadásra pont ő érkezett a legjobb időben, s bombaerős fejessel, az alvó portugál védelem mellett egyenlített. A második félidőben aztán egy szenzációs Deco-passz után a mélységből érkező Ronaldo laposan a jobb sarokba lőtt, s ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A cseh edző hiába küldte be Kollert, a hórihorgas csatárra felívelt labdák nem voltak elegendők az egyenlítéshez. Sőt, a mérkőzés utolsó percében egy szép akció után a csereként beállt Quaresma is gólt lőtt, beállítva ezzel a 3:1-es végeredményt.

A mérkőzés jegyzőkönyve: Csehország–Portugália 1:3 (1:1)

Genf, 29.000 néző, vezette: Vaszarasz (Görögország). Góllövők: Sionko a 17., ill. Deco a 8. és Ronaldo a 63., Quaresma a 90. percben.

Csehország, Čech, Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski, Galásek (Koller), Sionko, Matejovsky (Vlcek), Polák, Plasil (Jarolim), Baroš.
Portugália: Ricardo, Bosingwa, Pepe, Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira, Petit, Joao Moutinho (Meira), Cristiano Ronaldo, Deco, Simao (Quaresma), Nuno Gomes (Almeida).